Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter derbysegern: "Känner mig kraftlös"

/

Per Hellmyrs har brottats med formen den senaste tiden.
I derbyt mot blev han poänglös – och berättade efteråt om infektionen som hämmat honom på slutet.
– Jag känner mig kraftlös, säger han.

Annons

Bollnäs drog det längsta strået i det jämna derbyt på Hällåsen. Efter 1–1 i paus gjorde Bollnäs tre snabba mål mellan 63:e och 72:a minuten i andra halvlek.

För publiken var det inget derby som går till historien som ett av de mest välspelade, men Per Hellmyrs var mer än nöjd med Bollnäs 4–1-seger.

– Det är jäkligt starkt att vi kliver dit och har full koll. Vi etablerar ett bättre spel än dom och har koll på deras lyft. I slutändan är det vårt spel som bär frukt, säger ytterhalven som numera spelar som offensiv mittfältare.

– Vi får de enkla målen i dag som vi inte har fått tidigare – skott utifrån och Tobbe (Björklund) och Ståhl (Markus) som åker sig fri. Det är starkt att vi tar oss ur den här trenden på två torskar och 15 insläppta.

Att Per Hellmyrs lämnar en bandymatch poänglös händer inte ofta. Mot Broberg blev det en nolla i både mål- och assistkolumnen. Förklaringen kan ligga i ett virus som vägrat släppa taget.

– Jag har en infektion i kroppen och har haft det de sista två veckorna. Jag har gått på penicillin och inte varit kurant, men ändå spelat matcher. Haft dåligt tryck i kroppen och det har varit ganska frustrerande, säger Per Hellmyrs, som inte är nöjd formen på slutet.

– Jag gör inga misstag i dag som senast, men formen är någonstans ute i skogen. Orkar nästan ingenting och känner mig kraftlös. Men man får försöka spela smart och bara vara spelbar, ta emot och lägga passningar och slå något lyft.

Efter bottennappet mot Hammarby (3–8) i onsdags var tränaren Jocke Forslund belåten med att känna igen sitt lag igen.

– Jag är glad. Det är på den här nivån vi ska vara, det vi visade upp i onsdags var inte vi, säger han.

Det var ingen match för publiken – tycker du att ni är bra i kväll?

– Ja, det tycker jag. Vi åker hit på bortaplan och visste att de skulle komma ut hårt. Första halvlek försvarar vi oss jättestabilt, de har nästan inga målchanser på hela matchen.

– Så här är toppbandyn. Broberg tillåter oss inte att spela vacker bandy för de står djupt med åtta man. Vi hanterar det bra och har väldigt få tekniska misstag, vi ger dom nästan aldrig bollen.

Mer läsning