Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter hårda kritiken: "Jag är djupt orolig"

/

Oscar Jonsson sågade klubbledningen direkt efter LBK:s uttåg ur elitserien.
Dagen efter, när hettan efter kvalmisslyckandet lagt sig, står veteranen fast vid den skarpa kritiken.
– Jag är djupt orolig för bandyn här, säger 37-åringen.

Annons

LBK kryssade mot Gripen Trollhättan (2–2) i den sista kvalomgången. Det räckte inte för att säkra kontraktet till elitserien inför kommande säsong.

Direkt efter matchen riktade mittfältaren och veteranen Oscar Jonsson några väl valda ord från omklädningsrummet till klubbkansliet.

– Du kan väl gå och fråga de i huset där om de har en plan för det här också. För det har de väl. Jävla sopor, sade han och slog hårt igen dörren till omklädningsrummet .

Dagen efter kvalmisslyckandet, som innebär att Ljusdals BK spelar i allsvenskan nästa säsong, fick han en pik av arbetskollegorna när han kom till jobbet.

– De tyckte att jag skulle ta det lugnt och att jag inte skulle slå i dörrarna, så det var väl lite roligt, säger Oscar Jonsson.

Hur mår du i dag?

– Man har väl mått bättre och varit piggare, så är det så klart.

Har du sovit något i natt?

– Lite grann. Jag pratade med "Bejja" (Johan Berglund) klockan 02. Det blir så, det är klart att man funderar. Det var ett annat scenario man såg framför sig.

Hur gick snacket där mitt i natten?

– Ganska konstruktivt kan jag tycka. Turen har helt enkelt tagit slut för oss. Vi har inte tagit oss till den nivån där vi varit tillräckligt bra. Jag upplever att det är jämnt mellan Sirius, oss och Gripen och då är det jättelite som skiljer. Det är något friläge här och lite oflyt där, säger Oscar Jonsson.

– Men samtidigt skapar vi alldeles för lite. Det är okej försvarsmässigt, men vi skapar för lite.

Du riktade skarp kritik mot ledningen direkt efter matchen i går. Kan du utveckla den i dag?

– Jag tycker att det händer för lite. Om man vill ha till en förändring måste man jobba på ett annat sätt. Klubben tror att vi ska få ett annat resultat trots att det jobbas på samma sätt. Vi måste byta arbetssätt och jobba annorlunda, säger Oscar Jonsson.

– Vi i a-laget spelar för dålig bandy, klubben blöder ekonomiskt och vi har en ungdomsverksamhet som är för dålig i och med att det är för få spelare. Sitter jag då här och säger att det ser bra ut... Det kan jag inte göra.

Så de hårda orden som delades ut i går står du för i dag?

– Absolut. Men om någon överbevisar mig att det här och det här är på gång, då är jag den första att tycka att det är bra. Varför jag säger så är för att jag är djupt orolig för bandyn här, säger Oscar Jonsson.

– Jag värnar om elitverksamheten som är den enda vi har här i Ljusdal. Det är viktigt för ungdomar och bygd att den finns här. Jag är orolig över var vi allihop är på väg att ta den. Jag tycker inte att det går åt rätt håll.

Vad händer för dig nu? Spelar du vidare?

– Det är inte rätt dag att ta sådana beslut. Generellt tycker jag att det är roligt med bandy. Men jag vill kunna se en framtid, att det händer positiva saker. Jag tycker att vi var på väg mot något positivt, men sedan har det stannat upp och sedan gått åt fel håll. Det är inget som driver mig.

– Det är nya förutsättningar, så funkar det i alla fall i min hjärna. Det fanns inte på kartan att vi skulle spela i allsvenskan nästa år. Jag har kontrakt över nästa säsong, men sedan får man se. Det är nya förutsättningar där också. Jag vet inte hur klubben tänker.

Bandypuls har sökt Ljusdals klubb- och sportchef Magnus Persson för en kommentar.

LBK:s ordförande Ewa-Lotta Sköld säger till Sveriges Radio :

– Föreningen har funnits i 72 år, och jag hoppas att den ska finnas i 72 år till. Det som hände i går är att vi åkte ur Elitserien, det är bara att acceptera och ta nya beslut.

– Jag tycker att Ljusdal har ett starkt varumärke och det kommer fortsätta vara en bandyförening framåt.

LÄS MER

Bäckman: Gråt inte, Kalle – du är en stjärna

LBK:s tårar på IP

Mer läsning