Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter lönekaoset – Björn Hellman lämnar Kalix: "Vi vet vart vi vill"

/

Efter nio år med Kalix väljer en av lagets nyckelspelare att lämna klubben.
Björn Hellman letar nya utmaningar och en ny klubbadress väntas bli klar inom kort.
– Nu när mitt kontrakt har gått ut kan man börja förhandla, säger han.

Annons

Samma dag som hans kontrakt gick ut så berättade Björn Hellman om sitt beslut i en intervju med Norrbottens-Kuriren . Målvakten, som fyller 26 om ett par veckor, lämnar Kalix.

Det innebär att en nio år lång epok når sitt slut. Under den tiden har Hellman varit Kalix trogen, bortsett från en kortare sejour i Nyborgs SK.

– Jag har varit så pass länge i Kalix och vill hitta på något nytt. Jag började i A-laget när jag var 16 år och sedan har det rullat på. Vi har haft en bra grupp hela vägen och det har varit roligt mestadels alla år, säger Hellman till Norrbottens-Kuriren.

Intressenter finns det flera, uppger Hellman för tidningen. Ett alternativ skulle kunna vara Västerås SK, som redan i fjol visade intresse för hans tjänster. Men Hellman vill inte i detalj gå in på vilka klubbar det handlar om den här gången. Men han siktar på att få klart med en ny klubbadress inom kort.

– Vi vet vart vi vill och det kanske blir klart nästa vecka. Nu när mitt kontrakt har gått ut kan man börja förhandla.

Den sista tiden i Kalix blev dock stormig. Som Bandypuls nyligen kunde berätta har målvakten inte fått lönen utbetald på flera månader . Då kommenterade Hellman situationen med orden "så länge jag inte får mina pengar skriver jag inte på nytt kontrakt, det är ett som är säkert".

Nu väljer han alltså att lämna klubben, men då tar han samtidigt situationen med de uteblivna betalningarna med ro. Beslutet att flytta handlar snarare om att i ett passande skede i livet hitta nya utmaningar.

– "Henko" (Henrik Eriksson, kassör) har sagt att jag ska få tillbaka pengarna, så nog litar jag på det de säger. Jag har inget agg mot föreningen, utan önskar de lycka till och hoppas de löser det ekonomiskt och att de håller sig kvar i elitserien, säger Hellman.

Mer läsning