Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter målfesterna – nu tvingas SAIK bort från Göransson

/
  • SAIK:s tränare Anders Jakobsson är förstås inte helt nöjd med att laget efter dagens match mot Vetlanda måste bort från Göransson Arena.

Tre raka segrar och serieledning. Men någon optimal situation har ändå inte SAIK för tillfället.
– Tre matcher på sex dagar är egentligen mer än man klarar av, säger Anders Jakobsson och tänker på såväl spelare som publik.
Men det finns en förklaring till det märkliga schemat – som SAIK inte gillar.

Annons

I själva spelet går det ingen nöd på Sandvikens AIK. Veckans två första matcher har inneburit tvåsiffrigt mot såväl Edsbyn som Gripen – och anfallarna öser på framåt precis som planerat.

Mot Edsbyn satte Christoffer Edlund sex av tio mål och mot Gripen i onsdags gjorde Erik Pettersson fem av Sandvikens elva fullträffar.

Tyngre har det däremot gått för den tredje forwarden i SAIK:s ramstarka anfall – Patrik Nilsson. Han har bara gjort ett mål så här långt och får faktiskt starta på bänken mot lillebror Mickes Vetlanda i eftermiddag.

– Ja, Linus Forslund får starta, bekräftar tränaren Anders Jakobsson som också byter målvakt igen och ställer Martin Falk i kassen.

Men det är inte Patrik Nilsson blöta krut i bössan som ger Jakobsson gråa hår just nu.

– Nej, det är förutsättningarna för vår verksamhet som inte är optimal, säger Jacke.

På grund av andra aktiviteter i Göransson Arena tvingas SAIK krympa ihop spelprogrammet och hela nästa vecka tvingas laget åka iväg tretton mil till Uppsala för att träna.

– Region Gävleborg har bokat arenan under nästa vecka, så det ska läggas golv här. Och någon is ute på Jernvallen finns det ju inte ännu. För oss får det väl gå och ändå okej, även om det inte är optimalt att åka ned på förmiddagarna och träna i Uppsala. Men för damerna, juniorerna och alla ungdomslag är det värre, menar Anders Jakobsson.

– De har ingenstans att träna på hela veckan, jag tror juniorerna kan vara i hockeyhallen nåt pass. Men i övrigt finns det ingen ekonomi att resa iväg och träna.

Förutsättningarna är dock kända sedan tidigare och det är bland annat därför SAIK på lördagen betar av sin tredje raka hemmamatch på sex dagar.

På onsdag spelar SAIK borta mot Tillberga, sedan blir det en veckas vila innan man möter Hammarby onsdagen därpå, 18 november.

Nästa hemmamatch spelas inte förrän fredag 20 november då Villa kommer på besök.

– Vi får se om det kommer publik ändå. Lördag eftermiddag är ju ingen riktig bandytid, men vi får hoppas. Fast tre matcher på en vecka är inte optimalt, säger Anders Jakobsson.

Mer läsning