Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter matchflytten – Kalix tränare i ny attack: "Vi går Gais öde till mötes och förbundet knuffar på"

Det blev inte hemmamatch i Söderhamn – men väl i Uppsala.
Kalixtränaren Mats Rönnqvist går nu till ny attack mot bandyförbundet.
– Om våra pengar inte räcker till i vår så vet vi i alla fall var 100 000 kronor tog vägen, säger han.

Annons

Att bedriva elitverksamhet som bandyförening i Kalix är inte det lättaste. Till närmsta bortamatch (i Söderhamn) har laget 73 mil, och som inte det vore nog så är det kallt i Norrbotten om vintrarna och spelarrekryteringen är inte enkel när man spelar utomhus.

Just på grund av kylan så är det nu klart att onsdagens hemmamatch mot Broberg flyttas. Men inte till Söderhamn som var de första uppgifterna som kom ut, utan i stället till Relitahallen i Uppsala.

LÄS MER: Kylan stoppar Kalix–Broberg i Norrbotten

– Jag vet inte om det är bra eller dåligt, de (förbundet) skulle ha löst det på något sätt så vi får spela hemma givetvis. Det hade väl kvittat för mig om det var Söderhamn eller Uppsala, säger Kalix tränare Mats Rönnqvist, och påtalar just rådande väderlek i Kalix.

– Vi påtalade när serien gjordes att vi alltid har kallt. Det går inte att lägga så här många hemmamatcher på oss i januari. Men det här måste gå att lösa bättre än att vi ska spela en hemmamatch i Uppsala. Det är konstigt att packa ihop det så här, för nog har det varit några uppehåll och så, säger han.

Den här soppan har upprört Mats Rönnqvist så till den milda grad att han funderat på att lämna bandysporten.

– Jag har tänkt att "jag skiter i det här", men då skulle jag ju samtidigt straffa mina spelare. Men hade det gått så hade jag hoppat av, säger han.

Enligt Kalixtränaren kommer föreningen inte att kompenseras för varken resan eller uteblivna matchintäkter hemma på IP.

– I vanliga fall söker ju spelarna ledigt hos sina arbetsgivare, men nu kommer det ju bli förlorad arbetsförtjänst. Vi har inte mycket till publik, men i hyfsat väder hemma mot Broberg har vi väl 500. Nu tappar vi det lilla vi har. Vi bokar ju dessutom flyg mitt i sommaren, så fort programmet kommer när det är billigt, säger Mats Rönnqvist, och är inne på att denna extraresa kan komma att kosta sexsiffriga belopp.

– 100 000 kronor räcker ju inte. Men om våra pengar inte räcker till i vår så vet vi i alla fall var 100 000 kronor tog vägen, säger han.

Mats Rönnqvist känner att föreningens elitverksamhet till och med är hotad i framtiden. Han drar paralleller till en annan klubb som fick lägga ner a-laget för ett par år sedan.

– Det känns som att vi går Gais öde till mötes, och förbundet knuffar på oss i den riktningen, säger han.

Hur kommer ni att ta er an matchen som hur än det är ska spelas i Uppsala?

– För spelarna är det väl inte så svårt, för bandy är det roligaste man håller på med. Klart att det kan bli en lite konstig känsla och en ovanlig uppladdning, men förhoppningsvis ska det inte spela någon roll. Det är nog som ledare man är mer besviken. Det är för låg nivå överlag på den verksamhet som vi bedriver i elitserien.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning