Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter matchstraffet – så länge blir Stoor avstängd

/

Erik Stoor fick grovt matchstraff i första kvartsfinalen mot VSK.
På tisdagen kom domen mot Bollnäsbacken: Tre matchers avstängning.
– Jag har delat ut smällen och får stå för konsekvenserna, säger han.

Annons

När Bollnäs föll med 3–2 efter förlängning i första kvartsfinalen mot Västerås SK drog vänsterbacken Erik Stoor på sig ett grovt matchstraff i den 75:e minuten. VSK-anfallaren Ted Bergström kom loss på högerkanten, gjorde bort försvararen – som svarade med ett släpande högerben. Efter smällen fick Ted Bergström hjälp av läkare på isen.

På tisdagen kom domen mot Erik Stoor från Svenska bandyförbundets disciplinnämnd: Tre matchers avstängning.

– Vad ska jag säga... Domen har kommit och det är bara att ta om de tycker att det är så allvarligt. Jag har delat ut smällen och får stå för konsekvenserna. Kanske är det i hårdaste laget, men jag kommer in för sent och så är det, säger han.

Erik Stoor är ångerfull efter tacklingen på Ted Bergström, som missar kvällens match på grund av lårkakan han ådrog sig i smällen, och menar att han aldrig var ute efter att skada anfallaren.

– Har man varit där ute på planen vet man hur fort det går. Hade jag varit där en halvsekund före eller efter hade jag antingen stoppat honom med bröstet eller missat honom och då hade det inte varit några konstigheter, säger han.

– Det jag tänkte var inte att köra sönder honom. Jag försökte ta ett skär i sidled och stå i vägen, men jag hann inte. Han var för snabb.

Har du varit i kontakt med Bergström?

– Nej, det har jag inte.

Att han är skadad, hur känner du inför det?

– Det är så klart tråkigt. Jag är aldrig ute efter att skada någon och har aldrig varit det heller. Jag har aldrig varit i närheten av rött kort förut, så det här känns fruktansvärt tungt åt båda håll.

Erik Stoor kommer nu att missa kvartsfinal två, tre och fyra. Om Bollnäs åker ut i tre raka matcher tar han med sig avstängningen in i första omgången av elitserien nästa säsong.

– Det är klart att det är skitsurt. Jag tror på det vi har påbörjat här i slutspelet, men jag tror inte att den här säsongen är över för mig. Jag kör på som vanligt och hoppas kunna vara med i semifinal eller en femte avgörande kvartsfinal.

Bollnästränaren Jocke Forslund var desto hårdare i sin kritik gentemot disciplinnämndens beslut om att stänga av Erik Stoor i tre matcher.

– Det är inget jag kan påverka. De har tagit ett sådant beslut som de tycker är rimligt, det spelar ingen roll vad jag tycker.

Det spelar ingen roll vad du tycker, men du kan ändå tycka – så vad tycker du?

– Nä, jag tycker att det är helt orimligt. Jag tycker att det är en tiominutersutvisning. De (disciplinnämnden) bestämmer som de vill. Det är konstigt det där, man lär sig aldrig förstå, säger Jocke Forslund.

– Det är inget vi kan påverka, de tycker säkert att det här är ett jättebra beslut och är säkert nöjda med det.

Ville Aaltonen (mittfältare) spelade back när Jens Wiik var skadad – blir det han som kliver ner i försvaret i kväll?

– Ja, han kommer att spela back, säger Jocke Forslund innan han backar en aning.

– Men vi får se, vi har lite olika alternativ.

Inför Bollnäs–VSK: "Jag gillar att spela fysiskt".

Följ liverapporteringen från matchen här.

Mer läsning