Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter operation, akut ambulansfärd och galen smärta – SAIK:s forward spelar ändå

/
  • Erik Pettersson är spelklar igen för SAIK och finns på isen i den fjärde kvartsfinalen på lördagen.
  • Erik Pettersson.

Här är Sandvikens sköna glädjebesked inför den fjärde kvartsfinalen mot Hammarby på lördagen.
Erik Pettersson är tillbaka efter sin blindtarmsoperation – och är redo för spel.
– Jag är jättesugen på att spela och det känns riktigt bra, säger han inför dramat på Zinken.

Annons

Ni kan historien från början av SM-slutspelet. Innan den första matchen för en vecka sedan fick SAIK:s anfallare Erik Pettersson ont i magen. Läkaren undersökte och misstänkte att nog rörde sig om blindtarmen.

– Han var rätt säker på det och jag fick faktiskt spelförbud. Men jag hade så mycket adrenalin i kroppen inför matchen att jag bestämde mig för att spela ändå.

SAIK vann med 8–4 och Erik Pettersson gjorde ett mål. Men han mådde inte bra efteråt och fick åka direkt till sjukhuset för att operera bort blindtarmen.

– Det gick bra. Men på måndagen när jag kommit hem igen fick jag fruktansvärt ont i magen och vi ringde ambulans och fick åka in akut. Det var något med tarmarna som inte var bra, berättar Erik.

Men smärtan gick över och 20-åringen tillfrisknade snabbt.

– Ja, oväntat fort. I onsdags-torsdags så kändes det mycket bättre och när jag kunde träna i dag (fredag) så var det inget snack om det. Jag spelar och är jättesugen på det. Jag känner inte av nästan någonting och såren har läkt fint också.

SAIK vann de två första matcherna mot Hammarby relativt enkelt. Men när matchbollen skulle slås in hemma i Göransson Arena i torsdags fanns inte den rätta skärpan.

TV: Se målen från den tredje kvartsfinalen.

På läktaren satt Erik Pettersson och led. Men han hade inte längre ont i magen efter blindtarmsoperationen. I stället var det spelet i första halvlek som smärtade.

– Jag vet inte om grabbarna trodde att det redan var klart, att man hade semifinalen i tankarna. Nu ska det bli annorlunda, lovar "EP" som han kallas.

– Jag ska göra det jag är bra på. Bjuda på energi och så där och kanske kan jag bidra med att pricka in någon hörna också.

För trots 13 hörnor i den tredje matchen gjorde inte SAIK mål på någon. Annars var ju hörnskyttet nästan överraskande bra de två första matcherna.

Sedan måste SAIK se över defensiven på Zinken för att avgöra redan nu. Att släppa in sju mål tillhör inte vanligheterna på hemmaplan. Det blev ju 7–6 till Hammarby.

Sandvikenlaget åkte ned till Stockholm redan på fredagskvällen för maximal uppladdning och även på grund av den tidiga matchstarten, redan 13.30.

– Lite som en SM-final. Övernattning, tidig matchstart och kanske lite solsken och TV-sändning. Det här ska bli jättekul, säger Erik som berättar att laget laddar med att... titta på bandy.

– Ja, vi ska gå och se kvalmatchen mellan Tellus och Gripen.

Så kan man också tillbringa en fredagskväll i huvudstaden.

LÄS MER: Pizzoni Elfvings dom efter grova matchstraffet – så många matcher stängs han av

LÄS ÄVEN: Nilsson reste sig – men det gjorde inte SAIK

Mer läsning