Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter publiksuccén på annandagen – nu hoppas Hammarby att åskådarna återvänder

Annandagsbandyn lockade över 6 000 åskådare i huvudstaden. Nu hoppas Hammarby att publiken återvänder till Zinkensdamm under fortsättningen av säsongen.
– Det känns som att det blev en bra start på slutet av säsongen, säger Jens Göthberg, ordförande i Hammarby Bandy AB.

Annons

6 128 åskådare på Zinkensdamm fick se en svängig match där gästande Kalix inledde starkt under annandagen. Gästerna tog ledningen i första halvlek och höll den till halvtid. I andra vände Hammarby till 4–3 innan gästerna återigen kvitterade. Därefter var det hemmalaget som lyssnade på den klassiska ramsan "öka takten sista kvarten" och vann matchen med 7–5.

– Helt fantastiskt! Vilken stämning och vilket väder. Allt föll på plats, säger Jens Göthberg och fortsätter:

– Det var en spännande och rafflande match där Kalix verkligen bjöd upp till dans. Sen var det så klart ett bra tillskott i kassan också.

Läs också: Hammarbys löfte till spelarna – trots publiktappet: "Det som hände i fjol ska inte hända igen"

Publiksiffran var inte långt ifrån Hammarbys rekordnotering på 6 912 och det var den överlägset högsta under säsongen. Inför matchen hade Hammarby ett publiksnitt på 1 734 åskådare, vilket var över 700 färre än snittet vid samma tid i fjol. Publiksnittet höjdes direkt till 2 283 efter annandagen och Hammarby klättrade från plats fem till tre i publikligan.

– Jämförelsen mot andra lag är inget vi gör. Vi vill ha mycket folk på Zinken, men vi är i en storstad och har ingen hall. Blir det fem plusgrader och regn så försvinner 1 000 personer direkt, säger Göthberg.

Läs också: Publikfester och derbykrossar – annandagsresultaten med matchfakta

Nu hoppas Göthberg på att publiken kommer att återvända till de kommande matcherna där tufft motstånd väntar. Redan på lördag kommer topplaget Villa Lidköping på besök.

– Att det kommer över 6 000 igen är kanske inte rimligt, men 4 000 hoppas vi på. Vi har ett pärlband med coola matcher framför oss nu med Villa, Edsbyn, Bollnäs och Västerås, säger Göthberg.

Målet för Hammarby har varit att matcha publiksnittet på 2 571 åskådare från fjolåret, vilket Göthberg fortsatt siktar på.

– Vi hoppas att folk blir lockade att komma tillbaka. Det känns som att det blev en bra start på slutet av säsongen.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning