Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter ryktena – Andersson stänger Villadörren: "Mycket tyder på att det blir Edsbyn igen"

/

Hans Andersson var Edsbyns bäste spelare den gångna säsongen och blev framröstad till bäste ytterhalv av elitseriespelarna.
Nu går hans kontrakt med moderklubben ut.
– Det är mycket som tyder på att det blir Edsbyn igen, säger 34-åringen.

Annons

LÄS MER: Elitseriens bästa spelare – enligt lagkaptenerna och tränarna

Efter en lysande säsong har Hans Andersson skaffat sig en sällsynt bra förhandlingsposition när hans kontrakt löper ut den 31 mars. Bland annat så har han kopplats ihop med Villa Lidköping som förlorar högerhalven Lars Fall som flyttar hem till Uppsala.

– Det ligger inte någon sanning alls i de ryktena, det är inte aktuellt. Kanske för några år sedan, säger Hans Andersson, som i år gjorde sin 17:e säsong i Edsbyn.

En klubb han har varit trogen förutom säsongen 2013/2014 då han gjorde ett år som proffs i ryska Dynamo Kazan.

Nu är frågan, kommer Hans Andersson köra vidare i Edsbyn eller ta karriärens kanske sista chans och prova spel i en annan klubb?

– Man har ju familj och företag här så man är inte så flyttbenägen om man säger så. Det är mycket som tyder på att det blir Edsbyn igen. Jag pratar med dem, säger Hans Andersson.

En sak som talar för Edsbyn är förutom alla praktiska saker även den nya känsla som bubblat upp i samhället – där exempelvis Miljonpengen är en faktor som spelar in.

Den är i skrivande stund uppe i 411 000 kronor.

– Det väger in att det är drag, man vill fajtas högre upp och inte åka ur i kvartsfinal. Men i dagens bandy är det svårt att få toppvärvningar, de flesta är rotade på sina håll och har kontrakt, säger Hans Andersson.

Och han själv är ett tydligt exempel på en potentiell toppvärvning som är rotad.

– Ja det är klubbar som hört av sig, men det är lugnt just nu. Jag bestämmer mig snart nog och det lutar rätt mycket åt Edsbyn, säger Hans Andersson.

Vad säger du om din egen säsong om du bortser från att ni åkte ut i kvartsfinal?

– Personligt var det bra, och att bli framröstad av elitspelarna som bäste halv var roligt, det är en bra jury som sitter där.

Mer läsning