Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skrällförlusten – Vänersborg långt från full kapacitet: "Kan dröja till årsskiftet"

Stjärnlaget IFK Vänersborg är ännu bara på 50 procent av sin kapacitet. Det menar Jocke Hedqvist dagen efter skrällförlusten mot Gripen Trollhättan. – Det kan dröja ända fram till årsskiftet innan vi har det som vi vill, säger anfallaren.

Annons

Jocke Hedqvist.

Fjolårets elitseriejumbo Gripen Trollhättan slog till med en av försäsongens största skrällar när laget besegrade Vänersborg med 4–3 på bortaplan i Vänercupen på onsdagen.

Gripens matchhjälte Adam Rudell pratade efteråt om att Vänersborg "bara körde rakt fram" och att rivalen "inte var så svår att möta". Den uppfattningen delar inte Jocke Hedqvist.

– Det får stå för honom. De fick oss dit de ville och då är det klart att han är nöjd med det. Tycker de att vi är lättlästa är det väl bra för dom, och något vi måste jobba med, säger han.

– Jag har sagt det tidigare – vårt lag är under en utvecklingsprocess. Det är åtta nya spelare totalt, dessutom har vi ryska influenser som vi ska få att funka ihop med det svenska. Vi bygger fortfarande och får ha tålamod med att det kan vara "ups and downs" under försäsongen. Viktigast när man förlorar är vad man gör av det och nu har vi fått en hel del att prata om, det kan vara positivt.

LÄS ÄVEN: Vänersborg-anfallaren testas i helt ny roll

Har ni hunnit prata något efter gårdagens match?

– Vi sa inte så mycket i går, vi ska snacka igenom en del på träningen i eftermiddag. Det är klart att vi kommer möta många lag som spelar som Gripen i går. De backade hem, var täta och spelade väldigt bra efter sina resurser och utnyttjade lägena. Det måste vi diskutera och ha en lösning på.

Fem veckor kvar till seriepremiär. Hur långt har ni kvar till full kapacitet?

– Som det känns är vi på 50 procent spelmässigt än så länge, utifrån vad vi kan. Det är en lång process och det kan dröja ända fram till årsskiftet innan vi har det precis som vi vill. Men vi kommer vara väl förberedda till seriepremiär, det är inget snack om den saken. Vi tränar varje dag och försöker hitta IFK:s grundspel och som vi vill spela.

Med de nya ryska influenserna – hur skiljer sig ert spel nu jämfört med i fjol?

– Vi har inte direkt sämre fart. Men alla behöver inte åka snabbast i elitserien för att vara bra. Vi måste hitta en balans där vi kan äga och välja våra lägen när vi går till anfall. Det är det som är den största skillnaden – vi har mer folk med fart, men vi måste ändå få med hela laget både när vi går till anfall och försvarar oss.

LÄS ÄVEN: Bara veckor till elitseriepremiär – så är draget runt ditt favoritlag

På fredagen har Vänersborg chans till snabb revansch när sista matchen i Vänercupen spelas i Lidköping. För motståndet står en annan rival – Villa. Om Vänersborg vinner står alla tre lag på samma poäng. För Villa räcker det med en poäng för att ta hem Vänercupen.

– Villa är SM-favoriter, så det är klart att de är favoriter. Vi måste ha ett eget spel som är lite större än i går, men viktigast för oss är vad vi jobbar med i spelet och att de 90 minuterna är oerhört viktiga för framtiden. Det är skönt med match tätt inpå när man kanske inte har gjort en jättebra insats innan, säger Jocke Hedqvist.

Mer läsning