Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter starka kvalstarten – i kväll kan Tillberga säkra nytt kontrakt: "Vi är inte för bra"

/

29–6 i målskillnad på tre matcher.
I kväll kan Tillberga säkra nytt elitseriekontrakt.
Men trots en förkrossande inledning i kvalet är Robin Andersson ödmjuk.
– Vi är inte för bra, men vi har öppnat jäkligt starkt, säger han.

Annons

LÄS MER: Bäckman rankar alla lag inför elitseriekvalet

Tillberga har varit dominant i grupp B under elitseriekvalet. Laget inledde med 10–2 borta mot Boltic, följde upp med 9–3 hemma mot Ljusdal för att sedan göra tvåsiffrigt igen när Sirius slogs tillbaka med 10–1 i ABB Arena.

– Det var extremt bra utdelning. Vi tog tag i det ganska tidigt och jag vet inte hur Sirius reagerade på det, om de taggade ner lite och väntade på den här matchen i kväll. Men vi var betydligt större, säger Robin Andersson om onsdagens match.

De tre segrarna innebär att Tillberga kan säkra nytt elitseriekontrakt mot Sirius om laget vinner på Studenternas i kväll.

– Vi hoppas självklart att matchbilden ska se lika ut som i ABB. Vi sa redan inför andra halvlek senast att vi inte ska ge dem något att gå på och sedan pumpade vi på i andra. Vi har en bra känsla i gruppen.

29–6 i målskillnad på tre matcher. Är ni för bra för att kvala?

– Nej, så är det inte. Vi är åtta lag på samma villkor egentligen. Vi klarar inte av elitserien tillräckligt bra och de fyra bästa lagen i allsvenskan är här. Vi är inte för bra, men vi har öppnat jäkligt starkt i kvalet.

TV: Se höjdpunkterna från när Tillberga körde över LBK

Robin Andersson fortsätter:

– Vi har sagt att vi förväntar oss ett revanschsuget Sirius. Vi förväntar oss inte 10–1 borta även om det vore helt fantastiskt.

Om ni säkrar kontraktet redan i kväll – hur firar ni?

– Vi ska nog njuta lite av den tanken i så fall. Men det är två matcher kvar. Från föreningens sida vill man att vi ska vinna alla matcher vi kan. Vi är inte mer än sportsmän, så vi åker inte upp till Ljusdal och lägger oss.

Tillberga toppar kvalgrupp B med sex poäng. Två poäng bakom ligger Sirius på andra plats. Ljusdals BK ligger trea med två poäng och jumbo är Boltic som förlorat tre raka matcher.

Kvalgrupp A toppas av Kalix, som också kan säkra nytt elitseriekontrakt borta mot Gripen Trollhättan i kväll, som har full pott efter de tre inledande matcherna. Laget skuggas av Gripen Trollhättan på fyra poäng och tredjeplacerade Tellus på två poäng. Sist ligger Nässjö med tre raka förluster.

LÄS ÄVEN: Robertson klar för fortsättning i Tillberga

Mer läsning