Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tränarkaos och svag form – Hammarby redo för SAIK: "Man spelar för föreningen och laget"

/

En säsong med tränarkaos och en dålig avslutning i elitserien.
Det hoppas Hammarby att man lagt bakom sig inför den stentuffa kvartsfinalserien mot Sandviken.
– Jag ser bara framåt nu och det ska bli skoj med SAIK i kvarten, säger mittfältaren Jesper Jonsson.

Annons

Säsongen i elitserien blev knappast vad Hammarby hade tänkt sig. Tränaren Magnus Brodén fick sparken under VM-uppehållet och kaoset var i gång.

LÄS MER: Experternas tips: "Hammarby ska man aldrig räkna bort i slutspel"

Beslutet rörde upp känslor både i spelartruppen och bland supportrarna. Stefan Xet Erixon lämnade sin post som sport- och marknadschef i klubben bara för att återvända knappt två månader senare för att ta över tränaransvaret tillsammans med Anders Östling.

Frågan är hur det här påverkat laget på isen. I serieavslutningen har segrarna lyst med sin frånvaro.

– Klart att det påverkar när det kommer en sån grej. Men alla älskar ju det man håller på med och älskar Hammarby, så man spelar ju för föreningen och laget. Men det påverkar ju folk olika, säger Jesper Jonsson, som själv har lagt det där bakom sig.

– Jag ser framåt nu och det ska bli skoj med SAIK i kvarten, säger han.

LÄS MER: Se tv-matchen Sandviken–Hammarby här

För det blev ju så, klassikern Hammarby–Sandviken i kvartsfinal, när tabellfyran SAIK fick ta laget som blev över i slutspelsvalet. På förhand är det här den jämnaste kvartsfinalserien.

– Så är det ju. Vi har kryssat mot varandra i båda matcherna i år. Inget av lagen hade väl velat komma där man kom i serien, men det är skoj med hårda matcher direkt, säger Jesper Jonsson.

24-åringen själv har varit ett utropstecken i Hammarby den här säsongen. På 26 matcher har han gjort 11 mål och 18 assist. Själv hade han dock velat få ut mer.

– Det har väl gått okej, men det har väl inte känts som jag fått den utdelning som jag velat poängmässigt. Jag kunde ha gjort fler poäng, men är ändå ganska nöjd med säsongen hittills. Jag har fått spela defensiv mittfältare på slutet och det trivs jag med, så det blir extra roligt när man får förtroende, säger han.

LÄS MER: Rutinerad duo tog över Hammarby

Annars har Hammarby inte fått spelet att stämma riktigt. Senast laget vann var mot Tillberga 13 januari och därefter följde två oavgjorda matcher och fyra förluster.

Något som ska kunna hjälpa Hammarby att få ut det lilla sista i slutspelet är hemmapubliken. Siffrorna på Zinkensdamm har minst sagt pekat uppåt de senaste matcherna. 3 713 åskådare mot Västerås SK och 3 812 mot Bollnäs ger kanske en fingervisning om vad som väntar i slutspelet.

– Otroligt viktigt för oss. Det blir en helt annan grej att spela på Zinken när det är tryck. Det hörs verkligen när vi går till anfall och publiken lever sig med, säger Jesper Jonsson.

MISSA INTE: Se Sandviken–Hammarby, kvartsfinal 1, på Bandypuls!

Mer läsning