Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter uppgifterna om brutna kontrakt – spelarlöner försenas i Kungälv: "Vi har lite taskig likviditet"

Spelarkontrakten i IFK Kungälv är inte uppsagda.
Det bekräftar ordförande Tony Hjertstrand.
Men det ekonomiska läget i klubben är ansträngt.
– Vi är sena med vissa löner, säger Tony Hjertstrand.

Annons

I slutet av förra veckan nåddes Bandypuls av uppgifter att IFK Kungälv brutit alla avtal med sina spelare på grund av den svaga ekonomin.

– Vi hade ett spelarmöte i måndags där vi informerade om att vi har det tufft ekonomiskt. Men vad jag känner till så är inga spelarkontrakt rivna, sade klubbens informations- och medieansvarig Anders Abrahamsson i fredags .

Nu dementerar även klubbens ordförande Tony Hjertstrand uppgifterna om uppsagda avtal. Att ekonomin är ansträngd just nu är dock inget han hymlar om. Det var också därför IFK Kungälv höll spelarmöte förra veckan.

LÄS MER: Ekonomiska läget i klubbarna som inte beviljats elitlicens (från i höstas)

– Vi har lite taskig likviditet, det var det enda vi talade om. Vi är sena med vissa löner och kollade om det accepterades från spelarna och det gjorde det. Så lönerna är försenade, det finns inget annat. Vi försöker föra en så bra dialog som möjligt med våra spelare och har lovat dem att vi hela tiden ska informera (om ekonomiska läget, reds anm.). När vi skriver kontrakt med våra spelare ska vi stå för det, säger Tony Hjertstrand.

Vilka löner är det som försenas?

– Decemberlönerna är klara. Det är januarilönerna som kommer att bli sena.

När kan ni betala ut dem?

– Vi vet inte det, vi har ingen aning om det. Vi har fordringar på 800 000-900 000 kronor som ligger ute, men vi vet inte när de betalas.

LÄS ÄVEN: Krönika: "Så slutar elitserien - jag kan ta gift på det"

Trots försenade spelarlöner och "taskig likviditet" är inte Tony Hjertstrand överdrivet oroad över situationen. Han bedömer till och med det ekonomiska läget i IFK Kungälv som "väldigt bra".

– Jag kom precis från ett möte (i måndags eftermiddag, reds anm.) där vi har fått ett nytt infall som kommer inbringa 500 000 kronor till IFK på detta budgetår. Kommer vi in på det spåret kommer det fortsätta generera pengar och vår förhoppning är att efter nästa säsong ha ett plus på 500 000 kronor.

Kan du avslöja vad det handlar om för sorts infall?

– Jobba med flyktingar. Vi har fått till ett samarbete med kommunen här. Vi går in och arbetar för kommunen tre skift per dag – spelare, volontärer, styrelsen och jag med, säger Tony Hjertstrand.

IFK Kungälvs samarbete med Kungälvs kommun gäller från och med mitten av januari och fram till mitten av april. Faller samarbetet väl ut hoppas Tony Hjertstrand att avtalet kan förlängas över ett helt år.

– Bandy är en så liten sport, det är upp och ner hela tiden. Vi har haft ett fruktansvärt väderläge som inte inbringat publikintäkter och vi har inte lyckats få med sponsorer till matcher. Då måste man ha ett nytt tankesätt och en "plan b" hela tiden. Den kommer här nu, vi måste täcka upp förlusterna vi gjort på publik- och sponsorbiten.

Klarar ni elitlicensen till nästa säsong?

– Jaja, herregud, det är klart att vi gör det.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning