Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Willes – här är nästa spelare som slutar i Hammarby

/

Johan Willes klargjorde att han slutar med bandyn efter kvartsfinaluttåget mot Sandviken.
Nu kan Bandypuls avslöja att även Ulf Einarsson väljer att lägga skridskorna på hyllan.

Annons

Hammarby tvingade fram en femte och avgörande kvartsfinal mot Sandviken, men i Göransson Arena i måndags tog säsongen slut. SAIK vann med 8–3 och ställs nu mot Västerås SK i semifinal.

Efter Hammarbys förlustmatch avslöjade mittfältsmotorn Johan Willes att han slutar med bandyn.

Nu är det klart att även 34-årige Ulf Einarsson, med utgående kontrakt, lägger av. I ett sms bekräftar han Bandypuls uppgifter.

– Ja, visst stämmer det. Jag hade drömt om att få sluta på Tele2 Arena, men tyvärr blev det inte så. Fina minnen ändå med bland annat två guld för Bajen varav det första var rätt efterlängtat för klubben och supportrar.

I ett nytt sms skriver han:

– Det var bestämt sedan tidigare att detta var sista året. Blir 35 i sommar så det känns naturligt att sluta nu och jag känner att jag gjort mina mil i buss. Att spela slutspelsmatcher på Zinken är något man aldrig kommer glömma, men för att få göra det krävs många timmars träning. Jag är nyfiken på att ha en vardag utan bandyn som gett mig så mycket som bland annat SM-guld, World cup-guld och att spela VM men som kräver mycket tid. Jag känner mig klar helt enkelt.

Blir du kvar i Stockholm eller finns tankar på att flytta hem?

– Det blir Stockholm, men behåller småländskan.

Ulf Einarsson började karriären i moderklubben Vetlanda. Mellan 2002 och 2005 spelade han tre säsonger i Boltic/Göta innan han återvände hem till Vetlanda. Säsongen 2008/2009 var Ulf Einarsson proffs i ryska Dynamo Kazan. Efter äventyret i öst blev han klar för Hammarby. Den här säsongen var hans sjunde på Zinkensdamm.

Säsongen 2013/2014 spelade Ulf Einarsson sitt enda VM på seniornivå när Sverige föll med 2–3 i finalen mot Ryssland.

Mer läsning