Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ehn med inslag från hockeyn

/

Hård forechecking, udda bandyfinter, ett långt hårsvall under hjälmen – och gärna lite stök.
Ljusdals anfallare Robin Ehn har många saker med sig från sin bakgrund som hockeyspelare.
– Någonstans stör det väl någon jävel, säger 25-åringen från Alfta.

Annons

Följ matchen Sirius–Ljusdal här

Läs också: Matchguide Sirius–Ljusdal

Robin Ehn spelade hockey i Alfta ända fram till högstadieåldern.

– Fram till sjuan eller om det var åttan, sedan började jag med bandy i stället. Det är rätt stor skillnad på att gå hockey- och bandygymnasiet, för att fortsätta satsa på hockeyn lär man nog flytta härifrån, säger han.

Men även om hockeyn sedan länge är nedlagd så finns det en hel del saker han har tagit med sig.

Som finterna – ett exempel på det var i den senaste kvalmatchen mot Falu BS. Med tvåhandsfattning på klubban drog Robin Ehn till sig bollen med klubbspetsen och sedan tillbaka – och lurade på så vis en motståndare på mittplan.

– Haha, ja, det var en "Dallas" fast inåt kroppen. Det där sitter i sedan hockeytiden, blir livsfarligt varje gång, säger Robin Ehn.

LBK är den tredje hälsingeklubben som han representerar, tidigare har han spelat i både Edsbyn och Bollnäs. Men oavsett var Robin Ehn kommer på en bandyplan så har han sin hårda forechecking med sig. Det som för många kan se tröstlöst ut, att jaga boll längst fram på en bandyis, så lyckas han faktiskt sno bollar av motståndarförsvaren.

– Jag försöker ligga där och störa, i Bollnäs spelade jag också väldigt mycket så. Folk tror att jag har en väldigt lång klubba, men det är snarare mina armar som är långa. När de dragit förbi mig brukar jag kunna nypa åt mig bollen, säger han.

På lördagen hade Robin Ehn stor del i att Ljusdal kunde ta en livsviktig seger i den andra kvalomgången – 6–2 mot Falu BS, Ehn stod för ett mål och en assist i matchen.

– Jag hade kunnat hängt två till, det var lite halvtaskiga avslut, säger han.

Robin Ehn känner sig inte riktigt i toppform.

– Det har faktiskt gått lite tungt för en annan, jag har haft det riktigt jobbigt. Jag blir stum nästan på en gång, säger han.

Varför är det så?

– Jag vet inte, men det känns som att vi kanske haft en lite felupplagd träning innan kvalet. Vi låg på och körde tufft, men så här i efterhand skulle vi nog ha tagit det lite lugnare. Det har varit många varma träningar på mjuk is, säger Robin Ehn, och lägger snabbt till:

– Men det är ju vad jag tycker, det finns säkert de som tycker annorlunda.

På tisdagskvällen väntar det första elitseriemötet i kvalgrupp B – LBK åker för att möta Sirius på Studenternas.

– Jag har inte varit med och mött Sirius något i år, så jag har väl ingen bild så. Men de har ju Hammarström (Mattias) som är en skaplig skarpskytt, Jenefeldt (Jakob) som har fart på grejerna och Wigren (Joel) på mitten som sköter mycket av deras uppspel. Får Sirius ihop det så är de bra, men känslan är väl att de inte fått det som de vill.

Hur mycket tror du ni behöver få med er från dubbelmötet med Sirius för att det ska ordna sig i kvalet?

– Helst ska vi ha poäng med oss från båda matcherna. Det kan bli mål som avgör det här i slutet.

Det är inte bara finterna och forecheckingen som gör att Robin Ehn påminner om en hockeyspelare. Utan även hans förmåga att hamna i situationer där det hettar till på isen – och hans långa blonda hårsvall under hjälmen...

– Det är saker som kommer bara, och någonstans stör det väl någon jävel. Bara det här med att vara långhårig retar säkert...

Mer läsning