Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomin stoppar Hammarby från ryska stjärnvärvningar: "Vi har pratat om det"

Det har ryktats om rysk förstärkning till Hammarby under våren. I klubben har det pratats om möjligheten, men ekonomin sätter stopp.

Annons

Hammarbys årsredovisning visar att klubben gör en förlust på närmare fyra miljoner kronor, enligt uppgifter till Bandypuls .

Därför har Hammarby tvingats slopa planerna på att värva från Ryssland, även om nya tränarparet Andrej och Misja Pasjkin har goda ingångar borta i öst. Det har bland annat ryktats om rutinerade anfallaren Evgenij Ivanushkin från krisande Dynamo Moskva.

Men med anledning av det ekonomiska läget har klubben värvat färdigt för i år. Det bekräftar Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg, som dock är öppen med att man övervägt möjligheten att värva ryskt.

– Vi har pratat om det. Vi har bra kopplingar till Ryssland och det hade varit jättekul att ha en eller två ryska spelare, men vi bygger ett lag med de duktiga spelare vi har. Det passar vår spelarbudget också, säger han.

Under våren har Hammarby värvat Tellus skyttekung Klas Nordström , Helsingfors mittfältare Rolf Larsson , Vänersborgs backtalang Joakim Johansson och Sirius-målvakten Gustav Holmgren .

Tre spelare i Hammarby har slutat sedan säsongen tog slut. Det handlar om Johan Willes , Ulf Einarsson och Misja Pasjkin. Den sistnämnde bildar nu tränarduo med sin pappa Andrej Pasjkin.

Hammarby har också tappat Anders Persson och Jonas Enander till elitseriens nykomling Tellus.

Evgenij Ivahnushkin, till vänster, har ryktats till Hammarby under våren. På bilden är också Kampparit-mittfältaren Juho Liukkonen som tidigare ryktades vara aktuell för en comeback i Bollnäs.

Mer läsning