Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva elitserieklubbar beviljas elitlicens – tre tvingas vänta på besked

/
  • SAIK är en av elva klubbar som klarat elitlicensen inför nästa säsong.

Elva elitserieklubbar har beviljats elitlicens för nästa säsong.
Kungälv, Sirius och Gripen Trollhättan kommer att granskas vidare, skriver Svenska bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

På onsdagseftermiddagen skickade Svenska bandyförbundet ut ett pressmeddelande om elitlicens inför nästa säsong. Där står att elva av 14 elitserieklubbar har beviljats elitlicens inför nästa säsong.

– I oktober har vi aldrig tidigare kunnat bevilja elitlicens för så många klubbar. Det känns som om bandy-Sveriges ekonomi blivit stabilare under senare år. Jag upplever att det gäller såväl elitserieklubbar som allsvenska klubbar, säger ekonominämndens ordförande Jonas Nygren i pressmeddelandet.

De tre klubbar som ännu inte beviljats elitlicens för säsongen 2016/2017 kommer att "granskas särskilt under innevarande verksamhetsår". Klubbarna det gäller är Kungälv, Sirius och nykomlingen Gripen Trollhättan. Definitivt beslut kring dessa tre klubbars elitlicens kommer i april.

När beskedet om elitlicens kom förra hösten var det fyra klubbar – Broberg, Hammarby, Kungälv och Sirius – som granskades av ekonominämnden under säsongen. Alla fyra klubbar beviljades elitlicens till den här säsongen.

Mer läsning