Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bit kvar för SAIK – men Mossberg levererade

/
  • Daniel Mossberg var SAIK:s bästa spelare i 5–5-matchen mot Bollnäs. Tre mål och ett pass blev facit för veteranen när han hade en mer offensiv roll.

Daniel Mossberg var tillbaka i en lite mer offensiv roll.
Då gjorde han tre mål och passade läckert fram till ett fjärde.
– Sedan är det surt att vi inte kan hålla ut hela vägen och vinna matchen, sa "Mossan" efter att SAIK spelat 5–5 hemma mot Bollnäs.

Annons

Han visste inte riktigt vilket ben han skulle stå på efter matchen. För det var ju ändå så väldigt mycket som var bättre efter den usla insatsen i Hälsingland i fredags men SAIK tappade också bort en tvåmålsledning.

– Jag tycker vi är det bättre laget i 75 minuter och skulle ha avgjort det här redan då. Sedan blir vi ängsliga och oroliga sista kvarten. Det gör att vi ger bort initiativet till dom och det blir några onödiga baklängesmål.

Och det är Bollnäs ett alldeles för bra lag för att inte utnyttja.

– Dom har ju Hellmyrs och Berlin som är två av världens bästa bandyspelare. Får dom styra och ställa som på slutet då blir det jobbigt. Men vi kan ändå ta mycket med oss som var bra den här gången, förklarade Mossberg.

Då jämför han också med SAIK-spelet den senaste tiden som har svajat och varit ojämnt. Självförtroendet har fått sig en törn och det vänder inget lag hur som helst.

– Vi tappade 4–0 mot Västerås och så den oförklarligt usla insatsen borta mot Bollnäs närmast i bagaget som spökar. Det här var bättre, vi jobbar hårdare som ett lag tillsammans och skapade ju en hel del vassa chanser.

Själv var han en bidragande faktor till det offensiva spelet. Han var tillbaka i den nygamla rollen som släpande forward med rätt att attackera.

– Så har jag ju spelat väldigt stor del av min karriär och det kanske passar mig lite bättre. Det var i alla fall skönt att få göra några mål igen.

Han gav SAIK ledningen två gånger i den första halvleken på två frilägen.

– Det första hade jag väl lite flyt där bollen studsade fram och jag blev fri. Det andra var ju ett fantastiskt anfall där först Edlund släppte bollen till Erik Pettersson som slog en grym passning. Där kunde jag inte gärna missa, sa Mossberg.

Bollnäs kvitterade två gånger om och 2–2 var halvtidsresultatet i en match som aldrig riktigt tände till.

Det blev bättre i andra halvlek. Mer fart, mer mål och ett SAIK som målmässigt kopplade greppet och hade både 4–2 och 5–3. Mossberg lirade fram Christoffer Edlund – som kunde spela efter feber och halsont i helgen – till hans 31:a mål för säsongen.

Erik Pettersson gjorde också ett riktigt konstmål när han satte femman och då var SAIK på gång.

– Vi gör en väldigt mycket bättre match än senast men släpper in några riktiga skitmål som i ärlighetens namn aldrig skulle ha tillverkats, sa SAIK-tränaren Anders Jakobsson.

Han kunde också konstatera att det är små marginaler. Christoffer Edlund hade ett friläge som Bollnäsmålvakten Niklas Prytz räddade innan gästerna vände spelet och kvitterade.

– Nu ska det bli skönt med några jullediga dagar och så en jäkligt rolig annandagsmatch, avslutade Daniel Mossberg.

Mer läsning