Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En blixt från klar himmel"

/

Bollnäs droppar Pär Törnberg.
Ett besked som kommer helt oväntat för mittfältaren.
– Så här blir det ibland och nu drabbar det mig, säger 33-åringen.

Annons

2009/2010 och 2010/2011.

2013/2014 och 2014/2015.

Efter fyra säsonger i Bollnäs, med mellanlandningar i moderklubben Edsbyn och Villa Lidköping däremellan, tvingas Pär Törnberg nu lämna klubben.

Under måndagen fick han beskedet att han inte är en del av Bollnäs GIF:s framtid – ett beslut som tagits av klubbchefen Robert Lindgren och tränaren Jocke Forslund.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Men det är en del av elitidrotten även om det inte är så trevligt jämt. De har som uppgift att bygga ett lag som de tror på och det är inte jag en del av. Jag behöver inte hålla med, men jag måste acceptera det för det är deras jobb, säger Pär Törnberg, som gjorde fem mål och åtta assist i elitserien.

Hur mår du dagen efter beskedet?

– Det är jäkligt tråkigt och surt som fan. Jag tycker inte att jag har fått de här signalerna heller, att jag var på väg bort. Det känns tungt och det ändrar vardagen helt och hållet, säger Pär Törnberg, som studerar inom vård och omsorg – och dessutom ska bli pappa.

– Jag har lite planer framåt och nu får man ta det härifrån, om jag ska spela över huvud taget. Vi ska ha vårt första barn i sommar och jag håller på att plugga. Det gäller att få ihop det också.

Pär Törnberg säger att han har haft förfrågningar från andra klubbar, men att han mer eller mindre har sagt ifrån eftersom han hela tiden varit inställd på att spela i Bollnäs.

– Jag har inte inlett något annat och har inte ens trott att jag skulle spela någon annanstans. Vi får se om någon klubb vill ha en och om jag får ihop det rent praktiskt. Jag tycker fortfarande om att spela bandy, så nog tror jag väl att jag ska spela.

Kan du gå in på vilka klubbar du varit i kontakt med? Någon i Hälsingland?

– Inte någon i Hälsingland. Jag har inte hört något från närliggande klubbar.

Trots att Pär Törnberg nu droppas talar han varmt om den klubb han tillhört under totalt fyra säsonger.

– Det har varit en bra tid med både föreningen och laget. I fjol var det lite svajigt, men vi tog oss ur det också, säger 33-åringen, som kan gräma sig över det guld som aldrig bärgades under hans två första "finalsäsonger".

– Det är lite surt att vi inte fick vinna ett guld. Det kommer väl att gräma mig till jag ligger i backen att vi inte tog det när vi mötte Sandviken (2011). Men föreningen har varit med på en stor resa sedan jag kom. Nu när jag lämnar är det en mycket proffsigare förening som ser framåt i stället för bakåt.

Du känner ingen bitterhet?

– Varför skulle jag det? Jag tycker att det är jäkligt tråkigt och jag är besviken över att inte få vara kvar. Jag behöver som sagt inte hålla med dem, men det är bara att acceptera på elitnivå. Så här blir det ibland och nu drabbar det mig.

LÄS MER

Bollnäs droppar Törnberg

Mer läsning