Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En serie som kräver sin man"

/
  • Daniel Berlin valde att cykla på fredagens träning och hämta kraft inför kvällens fjärde kvartsfinal mot Västerås.

Från början var de tre.
Nu är bara Bollnäs kvar att försvara Hälsinglands färger i SM-slutspelet.
– Nu börjar det bli dags att sluta upp och hjälpa oss på arenan. Det var bra drag senast och det hjälper oss mycket, säger stjärnan Daniel Berlin.

Annons

Bollnäs har gjort två bra insatser borta mot Västerås, men ändå kammat noll. I torsdags var det ett billigt 3–4-mål som satte stopp för laget som till slut föll med 3–8.

Sista tio minuterna vilade Bollnäs några av sina profilspelare inför lördagens fjärde kvartsfinal på Sävstaås. En av dem var Daniel Berlin.

– Det var väl mer det att matchen var över och vi såg fram mot nästa, dumt att köra slut på oss då. De vilade säkert några också, det borde de ha gjort, säger Daniel Berlin, som på fredagens frivilliga träning valde att cykla tillsammans med Jens Wiik och Per Hellmyrs.

– Det är valfritt, vissa joggar lite, vi cyklade och andra är på isen. Man har skridskor på sig rätt mycket ändå så det kan vara skönt att slippa dem en gång. Det handlar bara om återhämtning och att bli fräsch nu.

Är det tufft där ute?

– Det är en matchserie som kräver sin man, det är tuffa och roliga matcher. Förutom andra halvlek i går (torsdag) har det varit jämnt hela vägen.

Nu befinner sig Bollnäs i samma läge som Edsbyn och Broberg gjorde i torsdags, nu är det bara vinst som gäller – annars är säsongen över.

– Det är bara att samla kraft och mod för att gå all in för att vinna. Det är inget mer vi kan göra, det går inte att uppfinna något nytt. Vi siktar på en femte match på måndag, säger Daniel Berlin, som är Bollnäs bäste målskytt i slutspelet med tre fullträffar på tre matcher.

– Jag försöker göra mitt och bidra med det, sen får vi se. Man jobbar ju mycket defensivt också, man är tvungen att jobba väldigt hårt där och ta tillvara på de chanser man får.

Tycker du att ni gjort det, varit effektiva på de lägen som kommit?

– Vi hade lägen senast att kanske få en annan match, men de har ju en bra målvakt också. Vi är rätt okej på att göra nåt bra av våra chanser.

Vinner Bollnäs i dag så spelas den femte och avgörande matchen på måndag i ABB Arena – vinnaren där ställs mot Villa Lidköping.

Mer läsning