Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En väldigt viktig match"

/

Jakten för att bli topp fyra går vidare för Bollnäs.
Första nöten att knäcka är Kalix – som sliter för att undvika kvalspel.
– Det är inte bara, ens på hemmaplan. Vi kommer få fullt sjå, säger Jocke Forslund.

Annons

Kalix krigar för livet med hopp om att slipa spela kval för nytt elitseriekontrakt. En sådan strid på kniven upplever inte Bollnäs, även om man är sugen på att få med sig en hemmafördel i SM-slutspelet.

– Det här är en väldigt viktig match att nypa om vi vill vara med där uppe i striden om tredje och fjärdeplatsen. Men viktigast är att man att känner sig nöjda i laget. Och ju fler segrar... det speglar ju styrkeförhållandet mot andra lag över tid, säger Jocke Forslund, som menar att det nog är en skön känsla för många av slutspelslagen att det faktiskt redan är klart vilka åtta som gör upp om SM-guldet.

– Inget lag behöver bränna ut sig nu på slutet eftersom det egentligen bara är placeringsspel. Det är nog många som redan börjat fundera på slutspelet.

Hur tänker ni inför det, tränar ni annorlunda för att toppa när slutspelet väl drar i gång?

– Vi har inte försökt toppa formen inför slutspelet än, men vi har varit noga med att ta det lugnare mellan matcherna för att få in mer kraft, det gäller att vara utvilad nu när det varit ett tajt schema.

Glädjande inför mötet med Kalix är att Bollnäs räknar med att få tillbaka försvararen Jens Wiik som skadade sig i mötet med Hammarby. En välbehövlig förstärkning då 22-åringen gärna spelar tufft – och kamp är just vad Jocke Forslund räknar med mot Kalix.

– De är svårspelade och ganska fysiska med bra skridskoåkare och spelar lite olika från match till match. Ett lag man inte vet var man har riktigt, man måste ha stor respekt för dem.

Mer läsning