Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Englund nobbas i Olssons första landslagstrupp: "Klart det är tråkigt"

För första gången på flera år är Olov Englund inte uttagen i landslaget.
Kalixliberon, med åtta VM i bagaget, ingår inte i den trupp som förbundskapten Svenne Olsson presenterade under tisdagen.
– Jag respekterar hur han tänker och tycker, säger Englund.

Annons

I förbundskapten Svenne Olssons första landslagstrupp finns två debutanter med i form av Joakim Andersson, Vetlanda, och Dennis Henriksen, Sandviken. Henriksen får dessutom med sig inte mindre än fem lagkamrater från Sandviken.

Någon som däremot inte finns med är Kalix försvarare Olov Englund, som nästintill haft en given plats i landslaget det senaste decenniet. När Bandypuls når honom på tisdagseftermiddagen har han inte sett den färdiga truppen, men han har pratat med Svenne Olsson.

– Det är klart att det är tråkigt, men samtidigt har jag haft ett bra snack med Svenne om hur han resonerar, säger Englund och fortsätter:

– Jag är väl inte helt avskriven i framtiden, men jag förstår att de vill testa nya spelare. Han (Svenne) vet väl vad han kan få från mig.

Olov Englund har spelat åtta VM och fanns med i den trupp som förlorade VM–finalen mot Ryssland i början av april i år.

Läs också: Olov Englund i Veckans lag på Bandypuls

Att han nu inte får följa med till Finland i början av december för att spela träningsmatcher mot Ryssland och Finland verkar inte bekymra honom speciellt mycket.

– Vi har en bra dialog (han och Svenne). Jag respekterar hur han tänker och tycker, säger Englund, som hoppas återfå förtroendet vid ett senare tillfälle:

– Jag kommer givetvis tacka ja om det är aktuellt framöver.

Till nsd.se försvarar Svenne Olsson sitt val så här:

– Vi inventerar försvarssidan och vi vill se vad exempel Martin Johansson och "Jocke" Svensk kan göra. De behöver få de här matcherna för att verkligen testa sig själva på yttersta nivån. Då innebär det att någon måste kliva åt sidan. Den här gången valde vi att Olov får vila.

Se TV-matchen Kalix–Edsbyn här

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning