Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Englunds varning till Bollnäs: "De som kommer hit ska inte få någon enkel resa"

/
  • Den här bilden på Olov Englunds togs på Kalix IP under förra säsongen. Även i kvällens tv-sända match på Bandypuls ser det ut att kunna bli nederbörd.

Regn och rusk väntas prägla tisdagskvällens enda elitseriematch.
Men för Kalix lagkapten Olov Englund spelar vädret mindre roll.
Seger mot Bollnäs ska lösas ändå.
– Det finns inget annat än två poäng för oss, säger försvararen.

Annons

MISSA INTE: Bandypuls tv-sänder Kalix–Bollnäs

Först 0–4 hemma mot Västerås SK. Sedan föll Kalix med 1–4 borta mot Broberg. Elitseriens nordligaste lag har haft en tung vecka sett till mål och poäng. Men enligt Olov Englund syns inte hela sanningen bakom den senaste tidens resultat.

– Vi var ganska ineffektiva mot Västerås och Broberg, framför allt mot Broberg. Ser man till den matchen så hade de någon liten period, men överlag var det vi som försökte vara konstruktiva. Broberg kastade mest långt och slog långbollar. Men det är klart, de fick ju ledningen och valde att spela mer primitivt då, säger Kalix lagkapten och landslagsman.

LÄS MER: Kalix anfallare kan tvingas byta spelstil – för att rädda karriären

Hemma mot Bollnäs hoppas han att det offensiva spelet ska lossna, även om försvarsspelet först och främst ska stämma. Enligt Olov Englund finns det bara ett lag i elitserien som inte har defensiven som prio ett.

– Det finns väl inget lag i elitserien som inte framhäver defensiven i första hand, det är väl bara SAIK egentligen. Alla andra lag får förlita sig mer på defensiven, säger han.

– Givetvis måste vi ha en bra defensiv mot Bollnäs och så bör vi förvalta chanserna vi får framåt. Sedan får vi se vad det blir för väder, men Bollnäs är extremt disciplinerat och oavsett så bör vi vara lika disciplinerade.

LÄS MER: Bandypuls guide inför Kalix–Bollnäs

Enligt SMHI:s väderrapporter förväntas snöblandat regn och vind på elva sekundmeter över Kalix IP i kväll. Inget idealväder för bandy, men Olov Englund lägger ingen energi på de yttre förutsättningarna.

– Blir det långbollar är det bara att gilla läget, men det är inget drömscenario för oss, Bollnäs eller publiken. Vi kan tappa en del publik med tanke på väderförhållandena, men vädret kan man inte påverka, säger 32-åringen, som är segerviss.

LÄS MER: Daniel Berlin inför mötet med Kalix

– Jag tror att vi drar längsta strået och vinner med 4–3. Hoppas jag. Vi är starka på hemmaplan och de som kommer hit ska inte få någon enkel resa. Det finns inget annat än två poäng för oss.

 

Bandypuls app har över 5 500 nedladdningar. Du har väl inte missat den? Ladda ner appen här!

Mer läsning