Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erixon: "En bisarr match"

Första semifinalen var tillknäppt.
Andra blev desto mer öppen, underhållande – och bjöd på en rafflande straffdramatik.
– En bisarr match, sade Hammarbys lagkapten Stefan Erixon efter 10–8-segern och 2–0 i matcher i semifinalserien mot Sandviken.

Annons

Med en taktisk och smart bandy skrällde Hammarby i den första semifinalen i bandyns SM-slutspel borta mot Sandviken.

Det andra mötet var raka motsatsen.

Efter en tät och jämn första halvlek tog mötet på Zinkensdamm fart på riktigt först med 5.48 minuter kvar av ordinarie speltid, då gästernas Erik Pettersson kvitterade till 4–4.

Sedan följde lagen varandra fram till 6–6 och efter en mållös förlängning var det straffar som gjorde att Hammarby vann med 10–8 och tog ett grepp om semifinalen med 2–0 i matcher.

– Vi har haft några bisarra matcher i kvartsfinalen mot Vänersborg med vändningar, förlängningar och straffar men det här var märkligt, sade lagkaptenen Stefan Erixon.

– Det var fram och tillbaka och tre mål inom få minuter. Vi var glada, stod och firade efter ett mål och sedan gjorde de mål. Att vi fick in "sexan" innan 90 minuter var viktigt och bra krigat.

Ulf Einarssons kvittering innebar 6–6 och förlängning.

Efter två mållösa halvlekar på tio minuter väntade straffar, och efter två missade straffar – Erik Pettersson och Daniel Bäck – stod hemmalaget som vinnare till majoriteten av de 4 498 åskådarnas glädje på Zinkensdamm.

– Härligt men samtidigt är det långt ifrån klart även om det är bra att ha 2–0, sade Erixon.

– Sandviken har inte gett sig men det är klart bra att ta med sig 2–0 upp. Men vi ska suga på den här karamellen någon timme och sedan tänka på nästa match.

Sandvikens Erik Pettersson, som stannade kvar längst av alla lagkamrater inne på isen, ville helst av allt spela om matchen direkt efter slutsignalen.

– Det första jag tänker är att jag vill slå om straffen. Det är inget roligt att bli syndabock. Man har hela laget på sina axlar när man står där. Missar man så... Ja, det är många som blir besvikna, sade han.

För Pettersson och Sandviken krävs det nu tre raka segermatcher för att vara ett av finallagen på Tele2 Arena den 14 mars.

– Det är lång väg tillbaka nu. Vi måste spela jävligt bra och ha en jävla massa flyt, sade han.

Adam Gilljam har all anledning att jubla. Hammarby vann den andra SM-semifinalen mot Sandviken efter ett straffdrama på Zinkensdamm.T

Mer läsning