Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erixon: "Så vill man inte hålla på att snacka"

Hammarby föll mot SAIK i semifinal 3.
Nu har laget chans att avgöra inför storpublik på Zinkensdamm – i en match som gör gott för klubbens ekonomi.
– Men så vill man inte hålla på att snacka, säger lagkaptenen Stefan "X:et" Erixon.

Annons

Hammarby hade chans att avgöra semifinalserien mot Sandviken i Göransson Arena.

Men efter två segrar tog det stopp när hemmalaget vann med 7–2.

– SAIK är bra och vi kommer inte alls upp i nivå. Det är närmare 10–2 än 7–3 om man säger så, säger Stefan "X:et" Erixon.

Sandviken dominerade första halvtimmen, men innan paus hittade Hammarby in i matchen och reducerade till 1–2 med halvlekens sista skott som kom på straff.

Hammarby öppnade starkt i andra halvlek innan SAIK växlade upp och gick ifrån, främst genom fyramålsskytten Erik Pettersson som nu har gjort över 200 mål i SAIK-tröjan – som 19-åring.

– Det är fascinerande att det kan stå 2–1 efter första 45, så där har vi en gratismöjlighet i andra halvlek. Men i dag saknar vi struktur och kraft för att både försvara och spela anfallsspel. Väldigt många kommer inte upp i normal nivå och då vinner man inte här i Göransson, säger Stefan Erixon.

Nu har Hammarby chansen att avgöra hemma på Zinkensdamm inför förväntad storpublik.

– Minst 5 000 pers hoppas jag på och gärna 6 000. Vi vet att vi är starka hemma och har en jäkla bra publik som hjälper oss där. Det ska vara ett helt annat Hammarby på fredag, säger Stefan Erixon.

Att Hammarby har brottats med stora ekonomiska problem under säsongen är ingen hemlighet. Det resulterade i att spelarna strax innan jul fick reda på att lönerna skulle sänkas.

Därför är en extra hemmamatch för Hammarby en ekonomisk bonus för klubben, men i de banorna vill inte Stefan Erixon tänka i samband med en semifinal.

– Det är två skilda saker. Vi spelar för att vinna och sedan kan man se det i ett större perspektiv att vi är i behov av en till hemmamatch på ekonomiska grunder. Vi åkte hit för att vinna, inget snack om det, säger han.

– Så om vi vinner på fredag är det väl den perfekta lösningen på det här slutspelet, men så vill man inte hålla på att snacka. Vinst på fredag som vi hoppas eller om vi ska hit upp igen, men vi vill sätta stopp på det här nu.

Och du vill avsluta med final på Tele2 Arena?

– Hemskt gärna. Men nu är man inne i det här och jag ser bara SAIK framför mig just nu.

Men det är definitivt punkt för karriären efter säsongen?

– Ja, det är det.

Mer läsning