Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esplund; "Inte konstigt Bollnäs gör så lite mål"

/

Johan Esplund visade vägen till hemmaseger för Villa.
Men det krävdes kraftsamling mot "jobbiga" Bollnäs.
– Inget roligt lag att möta, och knappast roligt att titta på heller. Jag förstår att de gör så lite mål.

Annons

I förra hemmamatchen blev den rena cirkusen och full fart på karusellen när Villa svängde bort Västerås med 9–3.

Lördagens hemmafajt mot tajta Bollnäs blev en helt annan historia.

Läs mer: Den "sjuka" målfesten hemma mot mästarlaget.

– Det är ju två helt skilda sätt att spela bandy. Västerås går ju framåt, medan Bollnäs mest bara håller i bollen. Visst, de är ju duktiga på det spelet, och är jobbiga att möta. Men de är också tråkiga, det blir liksom inget spel mot ett lag som så ofta vänder ur, säger den 32-årige spelmotorn i Villa, som ser en annan begränsning hos Bollnäs GIF.

– Det är lite för mycket som kretsar kring Berlin och Hellmyrs. De borde kanske spela lite mer framåt också, det kan ju inte vara särskilt roligt att titta på heller.

Samtidigt fick Esplund och Villa slita ganska hårt mot ett Bollnäs som ändå hade en del offensiva hot att komma med den här lördagen.

Plus det faktum att BGIF är ett sorts lag som passar Villa lite illa, i förra grundserien blev det bara en poäng efter 6–6 hemma och förlust (2–5) borta på Sävstaås.

– Jag hade ingen riktigt bra känsla före matchen, kände mig lite slö och sliten. Det var också jobbigt i första halvlek. Men i paus sade vi att det var dags att kliva på med lite bättre tryck, de skulle ju inte få åka omkring med bollen sådär på vår hemmaplan. Vi gick upp på tre forwards, berättar Johan Esplund.

Se mer: Här är höjdpunkterna från Villa-Bollnäs.

En offensiv satsning som gav effekt redan efter 24 sekunder, när Johan Esplund fick läge att kliva in från högerkanten.

– Ett snabbt och fint anfall. Och jag gjorde som "Murren" (Magnus Muhrén, ny i tränarteamet - reds,anm) sagt i paus, att vi skulle skjuta högt på Prytz eftersom han gärna sätter sig ner. Det var ett väldigt skönt mål som gav bra med energi direkt.

Och ännu mer energi kom bara några minuter senare, när Esplund snappade upp ett utkast från Niklas Prytz – som möjligen läste läget lite fel.

– Tja, kanske, jag fintade liksom att åka ut för täcka utkast mot halvan men vek snabbt in mot mitten i stället. Och där kom bollen, säger Johan Esplund, som utan pardon stänkte in 2–1 till Villa.

Men Bollnäs kunde sedan studsa tillbaka i spelet, och hade flera heta lägen till fler mål.

– Vi gick ner oss under en kvart där, och hade tur att Jesper Thimfors räddade oss från en kvittering.

När det hela öppnade upp sig mer mot slutet så hittade Villa en bättre rytm igen, och kunde hålla undan till 4–2 för tredje segern och en andraplats i tabellen efter Sandviken.

– Det är alltid lite extra skönt att vinna över ett lag som Bollnäs, där vi ofta har problem. Vi gjorde inte direkt någon jättematch, men vinner ändå och det känns ju bra. Nu återstår att jobba på att bli bättre under längre perioder i matcherna.

Läs mer: Johan Esplund om den svajiga försäsongen.

Mer läsning