Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esplunds sågning av Vetlanda efter kvartsfinalkrossen: "Ett ledarskap under all kritik"

/

Villa Lidköping är klart för semifinal.
Men efterspelet kom att handla om en helt annan sak.
– De har inställningen att gå ut att skada spelare innan matchen, det är ett ledarskap som är under all kritik, säger lagets stjärna Johan Esplund till NLT.se efter 9–4-krossen mot Vetlanda

Annons

Under en kvartsfinalserie brukar spelare och ledare ligga lågt i sina uttalanden. Men efter att Villa Lidköping slagit ut Vetlanda med 3–0 i matcher så gick Johan Esplund rätt hårt åt Vetlandas ledning med förre förbundskaptenen Jonas Claesson i spetsen.

Och Villas tränare Johan Sixtensson var uppriktigt förbannad.

– Han (Jonas Claesson) har varit en av våra stora spelare och varit förbundskapten och så kan han inte ens tacka mig efter denna kvartsfinalserie. Vill han hålla på så är det upp till han men det är bara så lågt och dåligt i mina ögon, säger han till NLT.se.

Att man från Vetlandas sida spelade hårt och enligt Villalägret betedde sig illa efter matchen menar vissa kan bero på att Vetlandaanfallaren Jocke Andersson inte spelade då han fick sin tumme bruten i det förra mötet.

Men det köper inte Johan Sixtensson.

– Äh, skittråkigt att han inte kunde spela men det var ju en ren olyckshändelse från Martin (Johansson). Går inte att jämföra med alla slag och hugg som dom gjorde nu, säger han.

Nu får Villa Lidköping läka eventuella skavanker och vänta in sin motståndare i semifinal – något av hälsingelagen Edsbyn eller Bollnäs.

Där väntar ny match på lördag och Edsbyn leder den matchserien med 2–1.

Mer läsning