Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esplunds tunga premiär – skyller på farsan: "Det var ingen bra förberedelse"

Vad är den mest optimala uppladdningen inför en säsongspremiär? Inte bära sten i alla fall. Det vet Johan Esplund nu. – Jag får skylla på farsan, skrattar Villastjärnan efter sin bleka insats mot Jenisej.

Annons

Villa Lidköping tjuvstartade försäsongsmatchandet med att möta Bissen Allstars i lagets ispremiär för två veckor sedan.

Men säsongens första "riktiga" träningsmatch spelades mot Jenisej på måndagskvällen. Trots förlust med 2–5, där David Karlsson gjorde båda målen för hemmalaget, var det en lovande premiär enligt Johan Esplund.

– Vi möter ett av världens bästa lag och är bättre än dom i 70 minuter, sedan orkar vi inte riktigt sista 20. Vi bommar en del bra chanser och de vinner väl rättvist. De ligger lite längre fram än oss och går runt på lite mer folk.

Johan Esplund.

LÄS MER: Esplund laddar för ny guldjakt under medelhavets sol

För egen del var det en tung säsongsdebut för Johan Esplund och Villa-stjärnan erkänner att han hade det på känn redan inför matchen. Anledningen? Han bar sten dagen innan.

– Det kändes redan innan att man inte skulle göra någon jättematch. Jag får skylla på farsan. Jag har köpt hus, så vi lägger sten hemma. Sånt är inte jag van vid, så jag var slut i både armar och ben och kände mig febrig i kroppen, säger Johan Esplund.

– Man vill ju vara bra mot sånt här motstånd, men jag kände blodsmak i munnen efter två minuter. Sedan gör man väl bra saker ändå, men det var surt. Det var ingen bra förberedelse, jag ska inte jobba med såna grejer dagen innan match, skrattar han.

Om Johan Esplunds insats var relativt blek kunde han i alla fall glädja sig åt lagkamraten Joel Broberg. 16-åringen klev in som vänsterhalv från start i sin a-lagsdebut.

– Han har sett otroligt bra ut under de här två veckorna som varit. Jag trodde inte att han skulle vara så utvecklad i så tidig ålder. Som det ser ut nu är han med och konkurrerar som alla andra och han har framtiden för sig som bandyspelare. Det är bara en fråga om hur bra han kan bli. Han är det största löftet i Villa på många år, säger Johan Esplund.

LÄS MER: Så spelar Villa i World cup

Förlusten mot Jenisej kom ändå i andra hand för Johan Esplund under måndagen. Tidigare på dagen fick han och sambon Angelica besked om att de blir föräldrar till en dotter i januari. På sitt Instagramkonto publicerade Johan Esplund en bild om pappalyckan.

– Det känns otroligt häftigt. Man fattar det inte själv förrän man ser bilderna och är på ultraljud. Det är några månader kvar till hon ploppar ur, så vi förbereder oss på alla sätt för att det ska gå så bra som möjligt. Det kommer nog betyda att man trivs mer med tillvaron och på planen också, säger Johan Esplund, som tror att beskedet även påverkade honom under matchen.

– Jag var sjukt nervös på ultraljudet, man är inte van de situationerna. Men vi är fantastiskt glada.

LÄS ÄVEN: Villas avgående ordförande om hallen som lyfte klubben

Mer läsning