Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg framåt för Tillberga – trots förlusten: "Det viktiga är att vi får en bra känsla"

Förlust igen för Tillberga.
Då var tränare Oskar Robertson ändå tillfreds med insatsen.
– Det är ett stort steg framåt och det var det som var målet, att börja kliva tillbaka där vi vet att vi kan vara, säger han.

Annons

Oskar Robertson.

Under fredagskvällen kom fjärde raka förlusten för Tillberga, när man föll med 2-6 borta mot Vetlanda. Men till skillnad mot senast mot Tellus – då han var ordentligt kritisk till lagets uppträdande – är lagets tränare Oskar Robertson inte lika besviken den här gången.

– Det är ett stort steg framåt för oss jämfört med den senaste matchen. Det är en okej känsla i dag. Sen möter vi ett bra Vetlanda också med (Johan) Löfstedt och (Joakim) Andersson där man behöver vara på topp för att ha en chans, och där är vi inte riktigt formmässigt. Det är ett stort steg framåt och det var det som var målet, att börja kliva tillbaka där vi vet att vi kan vara, säger Robertson.

Tillberga imponerade en del tidigt under säsongen med ett tufft schema – där en storseger mot Edsbyn stack ut. Men när schemat de senaste matcherna på pappret blivit lite enklare har resultaten inte kommit.

– Det ser man i hela elitserien, lagen slår varandra till höger och vänster och det är spelmässigt bra och jämna matcher. Det handlar mycket om hur man tar sig dit när det är tajt schema hela tiden. För vår del ser det helt okej ut, men vissa matcher så går det ner. Så vi har inte riktigt nyckeln till att vara där hela tiden.

Efter att ha dominerat första kvarten mot Tellus tappade man spelet helt. Och det tar sin tid att hitta tillbaka.

– Det går liksom inte att gå från Tellusmatchen, och sen är man snorbra matchen efter. Vi får jobba oss sakta framåt. Vi saknar de där sista procenten i vissa situationer och moment, som straffar oss hårt. Sen är det inte så konstigt när man möter ett bra Vetlanda, och Löfstedt är riktigt bra, då blir man som hårt straffad. Men totalen som sagt är vi nöjda med, det är det viktiga. Det var inte så viktigt för oss egentligen vad som står på resultattavlan där, det viktiga är att vi får en bra känsla.

Så det känns okej trots förlusten?

– Jajemän. Med tanke på där vi var får vi se på det med neutrala ögon och få vara nöjd, och komma med bra känsla och chans att kliva in till veckan med bra energi.

Mer läsning