Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett svek mot bandyn"

/
  • Jan Isaksson, ordförande i Bollnäs GIF Bandy, hade räknat med ett ja, särskilt efter klubbens sittning med Sverigedemokraterna torsdagen innan kommunfullmäktige.

Var Bollnäs GIF Bandys ilska efter kommunfullmäktige spelad?
Enligt Bollnäspartiets Benny Engberg så vill klubben fortfarande ner på SJ-området.
– Vi har inte ens funderat i de banorna, säger Bollnäs ordförande Jan Isaksson.

Annons

Det var många som var förvånade efter att Bollnäs GIF Bandy fått avslag på sin låneansökan om 61 miljoner kronor för bygge av en bandyhall på Sävstaås.

Bollnäspartiet lanserade återigen SJ-området som ett alternativ och enligt Benny Engberg (BP) så är det också något som klubben själv vill.

– Vi tycker att hallen ska byggas där föreningen verkligen vill ha den. Och i slutna rum säger de att de vill bygga på SJ-området. Det är mark som kommunen äger och även om det innebär att hallen står klar två år senare så är det en investering som ska stå i 40-50 år, säger han.

Men det påståendet tillbakavisar Jan Isaksson bestämt.

– Vi har sagt det tidigare att vi självklart hade velat ha en hall på SJ-området. Men det har inte varit en möjlig fråga och vi har tagit hänsyn till vad som är möjligt och är realister, det är de som lever kvar i tron att det är möjligt. Vi har inte ens funderat i de här banorna, säger han.

Moderaterna har aviserat att de kommer lägga ett nytt förslag där föreningen får titta på en alternativ lokalisering av en bandyhall.

– Jag utgår från att oppositionen kommer med ett förslag på vad de vill. Det här är som att springa maratonlopp utan att gå i mål, säger Jan Isaksson, som var förvånad över att det blev ett negativt besked.

Särskilt efter den sittning klubben hade med Sverigedemokraterna på torsdagen.

– 16:00 satt vi med tre ledamöter från SD som lovade att de skulle rösta ja, fem av sex stycken. Sedan vänder de i frågan, så jag hoppas de också har ett ess i rockärmen att lägga fram nu, säger Jan Isaksson.

Vad säger du om beslutet att inte bevilja ett lån?

– Jag är besviken över det och tycker det är ett svek mot bandyn och framför allt våra ungdomar. Vi hade hoppats på en liknande effekt som för Villa Lidköping, hade vi en hall så hade vi ju fått problem att få istiden att räcka till.

Hur går föreningen vidare efter det här, kommer ni fortsätta att jobba för en hall?

– Det är för tidigt att svara, vi måste smälta det här först. Men jag väntar på initiativ från alla nejsägare, utom centern då som jag högaktar för att de i alla fall håller en linje. Det köper jag alla gånger.

Vad är det som kommer att hända nu närmast?

– Vi måste sätta oss ner och diskutera en plan-B, men jag har inte något konkret att komma med.

Mer läsning