Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerström efter sega förlusten: "Billiga mål som suger energi"

/

Vänersborg hade varken fart eller flyt i Edsbyn.
Nyckelliraren Christoffer Fagerström gjorde ett mål – men inte mycket mer.
– Varken jag eller laget var riktigt där i kväll, säger den 23-årige mittfältaren efter förlusten med 3–6.

Annons

Det fanns förutsättningar för bra drag och krutrök när tabellgrannarna Edsbyn och Vänersborg möttes i den första av två matcher mellan lagen den här veckan.

Se mer: Här är höjdpunkterna från matchen i Edsbyn.

Det fanns flera tunga skarpskyttar och fina fartlirare på isen i Svenska Fönster Arena.

Men den festen kanske kommer på fredag i Arena Vänersborg då.

Onsdagens fajt blev en ganska sävlig historia , där Vänersborg aldrig hittade vare sig den rätta energin eller rytmen mot ett effektivt hemmalag.

– Nä, det var lite sargigt. Vi släpper lite väl enkla mål, och ger bort några väl billiga hörnor. Det suger energi, säger Christoffer Fagerström, som inte fick mycket att stämma förrän han tände det blåvita hoppet med en reducering till 1–2 (starkt förarbete och briljant passning av Emil Viklund ) efter dryga halvtimmen.

– Men då kunde de svara med ännu ett hörnmål där bollen liksom slinker in i någon lucka, eller studsar på någon handske. Det var ju inga hörnrökare i nättaket precis. Det kändes motigt, säger Fagerström.

Med två spelare utvisade i andra halvlek blev det än svårare för kamraterna att hitta någon mer påtaglig offensiv växel.

– Edsbyn försvarar sig väldigt starkt också, de flyttar över bra när vi försöker komma runt på kanterna. Samtidigt spelade vi inte tillräckligt med bra bandy tillsammans ikväll, konstaterar Christoffer Fagerström, med en uppgiven suck.

Läs mer: Fagerströms hattrick mot Tillberga.

Han har svårt att se någon enkelt förklaring.

Och viftar bort den långa bussresan under matchdagen som någon tänkbar orsak till den, åtminstone långa stunder, rätt kraftlösa insatsen.

– Nä,nä, vi åker ju buss till matcherna hela tiden och har gjort den här resan till Hälsingland och vunnit matcher förr. Det ska absolut inte spela någon roll här. Vi fick inget gratis, och det här är en match att kasta bort, säger Fagerström – som lovar andra takter i fredagens hemmaretur.

– Vi ska snacka ut och rensa bort det här i bussen hem. Väldigt skönt att få möta Edsbyn så snabbt igen, och då ska de få en rejälare match.

Edsbyn är också mer sårbart på bortais – men hemma i "träborgen" på Ön var det sjunde raka segern.

Läs mer: Läget i tabellen.

Mer läsning