Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerström fortsätter i Vänersborg

/

Rykten placerade esset i Edsbyn.
Klubben har också haft kontakt med Christoffer Fagerström.
Men den 22-årige landslagsliraren väljer att fortsätta i IFK Vänersborg, åtminstone nästa säsong.

Annons

– Jag har pratat med två-tre andra klubbar, men ingen i Ryssland den här gången, säger Christoffer Fagerström till TT ELA.

Ett av de alternativ som Fagerström funderade över var alltså Edsbyns IF, vilket också bekräftas av sportchefen Stefan Karlsson.

– Jo, vi har haft kontakt, men så mycket mer än så blev det inte, säger Karlsson.

22-årige Fagerström, påläggskalv i landslaget och precis utanför VM-laget, är en ambitiös supertalang med hög målbild.

– Jag har inte bevisat det ännu, men känner att jag har drivkraften att nå dit, säger Fagerström, som dröjde med beskedet innan han var säker på vart klubben var på väg efter några spelartapp.

Efter förvärven av David Borvall, Ilari Moisala och Felix Pherson klarnade bilden av en förening som satsar vidare mot toppen.

– Jag hade kunnat gå till ett lag med vinnarkultur, men en del av utmaningen ligger i att få IFK dit i stället. Vi är inte nöjda med att vara ett etablerat kvartsfinallag, det är dags att ta nästa steg, säger Christoffer Fagerström – som hade en jobbig tid efter sortin ur slutspelet (1–3 i kvarten mot Hammarby) och petningen (reserv på hemmaplan) ur VM-truppen till Chabarovsk.

– Det var dubbla besvikelser, och det tog en tid att komma över. Men nu brinner jag redan för nästa säsong, när elitserien börjar ska jag elda på lite extra.

Mer läsning