Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerström: "Ryssland är alltid ett alternativ"

/
  • Christoffer Fagerström blev inte uttagen till VM. Här en bild från landslagssamlingen i december när 22-åringen representerade Bandypulslandslaget.
  • Bollnäsmålvakten Niklas Prytz laddade upp den här bilden, från en restaurang i Bollnäs, på Twitter den 12 mars. På bilden syns Bollnäs Samuli Helavuori och Vänersborgs Christoffer Fagerström. Det dröjde inte innan stormen i sociala medier var i gång.

Kontraktet med Vänersborg löper ut i vår.
Det gör Christoffer Fagerström till ett av svensk bandys mest jagade namn.
Klubbarna står på kö – men själv har han inte bråttom.
– Jag vill inte sätta någon deadline, säger 22-åringen.

Annons

IFK Vänersborgs offensive kraft Christoffer Fagerström har under flera år varit en av svensk bandys mest spännande talanger.

Den gångna säsongen stod han för 19 mål och 15 assist i elitserien och hade bara storskytten Joakim Hedqvist framför sig i interna skytteligan.

I vår går kontraktet ut för den offensive mittfältaren – som blev reserv på hemmaplan när förbundskapten Jonas Claesson spikade sin VM-trupp under förra veckan.

– Jag gav ett försök att komma med i VM-truppen och var i Edsbyn och tränade (med landslaget), men efter det har det varit ganska lugnt för min del. Jag har försökt få lite lugn och ro, säger han.

Men lugn och ro är svårt att få om man heter Christoffer Fagerström och står utan avtal den här tiden på året. 22-åringen har en bandyframtid att ta itu med.

– Vad jag ska göra nästa år vet jag inte riktigt än, säger han.

Hur ser prognosen ut – fortsättning i Vänersborg eller flytt?

– Prognosen är att jag diskuterar både med Vänersborg och med lite andra klubbar.

Är du i kontakt med många klubbar?

– Det är några stycken, det är det.

Kan du nämna någon?

– Nej, den respekten har jag för deras arbete. Det får klubbarna göra i så fall.

Är Ryssland ett alternativ?

– Ryssland är alltid ett alternativ och jag är jäkligt sugen på det. Men det är en lite orolig situation där nu och som det ser ut i dag har jag inte haft någon kontakt med Ryssland, säger Christoffer Fagerström.

För ett par veckor sedan – i samband med landslagets samling i Edsbyn – publicerades en bild (se ovan i bildspelet) i sociala medier där Christoffer Fagerström och Bollnässpelarna Samuli Helavuori och Niklas Prytz ses äta middag på en restaurang i Bollnäs. Bilden blev en stor snackis och väckte spekulationer kring Christoffer Fagerströms framtid.

– Vi träffas inte så ofta, så vi lade ut en bild på Twitter och sedan blev det ett ganska stort drag. Tanken var inte alls att göra något av det, det var i alla fall inte vad vi diskuterade. Att det blev som det blev, jag vet inte vad jag ska säga om det, säger han med ett skratt.

Var du i kontakt med någon klubb i Hälsingland under ditt besök?

– Det finns ingen anledning att kommentera det. Men jag är nyfiken och lyssnar alltid på människor när man är i ett sådant sammanhang. Sedan om det leder någonstans, det vet jag inte, säger Christoffer Fagerström, som inte har någon brådska kring sitt beslut om framtiden.

– Jag vill inte sätta deadline på det. Det handlar om känslan och vad man vill. När jag känner att jag bestämt mig för något, då bestämmer jag mig. Men jag sätter inget datum på det.

Mer läsning