Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falk stoppades från spel: "Jag blev förbannad"

/
  • Abbe Bodin fick hoppa in med kort varsel i fjol. Nu handlade det bara om några timmar när Martin Falk drogs med sviterna av en magsjuka. Men finalförlusten kan han inte lastas för.

I fjol fick Abbe Bodin två dagars varsel, den här gången tre timmar.
Martin Falks magsjuka innebar ett sent målvaktsbyte, men själv ville han spela.
– Jag blev både ledsen och förbannad när jag plockades bort, säger Falk.

Annons

Han började må dåligt under fredagskvällen, och isolerades i eget hotellrum för att inte smitta någon annan. Falk spydde upprepade gånger, somnade inte förrän vid tre-fyra-tiden på natten, och spydde på nytt när han vaknade.

– Men sen mådde jag bättre, och jag var absolut redo. Jag ville spela, och jag hade gjort mig själv rättvisa. Det var mitt livs största match, och så får jag inte spela, klart jag var besviken, säger Martin Falk.

Men beslutet togs av SAIK:s tränarduo och Falk fick ett telefonsamtal av Stefan Söderholm efter den gemensamma lunchen.

– Jag ville bara hem först, men sen var det bara att stötta Abbe. Och jag är glad för hans skull ändå, att han gör en så bra match.

Du såg väldigt hängig ut vid spelarpresentationen.

– Det var mest att jag hade ont i huvudet eftersom jag hade tappat så mycket vätska.

I fjol fick Abbe Bodin hoppa in i stället för skadade Pasi Hiekkanen. Nu fick han återigen ta plats mellan stolparna, med ännu kortare varsel. Och den här gången hade han inte ens någon slutspelsmatch i bagaget.

– Tråkigt för Martin, han har gjort en fantastisk säsong, men med facit i hand var det nog rätt beslut ändå.

Abbe Bodin gjorde en bra match, och kan inte lastas för förlusten. Den berodde på andra saker.

– VSK var hetare än oss på alla plan, och vi gör inte jobbet. De får spela vårt spel, och åker mycket inuti oss, och när man plötsligt får möta sitt eget spel blir det svårt.

– Sen måste jag säga att isen var helt bedrövlig, det var som att spela utomhus. Idén att flytta finalen hit till Tele2 var bra, men när man inte klarar av att göra bättre is är det för dåligt. Det drabbar oss, men det drabbar givetvis Västerås också, så det är lika illa för båda lagen. Då kan man lika gärna chansa på att det går att spela på Studenternas.

Halvfullt i arenan, vad säger du om det?

– Aldrig att det var 15 000 ens, jag skulle tippa på närmare 10 000. SAIK är ju inte laget som drar de stora massorna, så är det, men problemet är inte att våra fans inte är här, problemet är att övriga bandy-Sverige inte är här. När det är årets största match måste man vara det.

Om ni når final igen, när vill du ha besked om spel eller inte?

– Nånstans vill man ju veta det tidigt eftersom man då förhoppningsvis har blivit förstemålvakt. Men det är långt dit.

Både Abbe Bodin, 22 år, och Martin Falk, 19 år, har kontrakt över nästa säsong – så det lär bli en kamp om målvaktsplatsen i SAIK även då.

Mer läsning