Lördag 18 augusti
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS starkast i det allsvenska mötet

/

Falu BS skakade av sig snabbt storförlusten mot Unik senast.
Det blev seger mot Ljusdal – i en försmak till vad som väntar senare i allsvenskan.
– Det var få chanser som de skapade, säger tränaren Johan Kruse.

Annons

Förra säsongen vann Ljusdal båda mötena mot Falu BS i elitseriekvalet med 6–2 och 6–5. Nu fick BS sin revansch. Tränaren Johan Kruse var nöjd med vad han fick se under 90 minuter i Edsbyn.

– Vi pratade före matchen om att vi skulle försöka hitta tillbaka lite efter 1–9 mot Unik, men så kan det vara på försäsongen. Vi gjorde en bra insats i kväll, säger han.

Vad är du mest nöjd med?

– Det är hur vi uppträdde defensivt. Vi hade några nya grejor som vi prövade och nu satt det lite bättre jämfört med mot Unik. Det var få chanser som Ljusdal skapade.

Ljusdal har ett stort sett nytt lag jämfört med förra säsongen när laget spelade i elitserien. Och Jonas Svensson som stod i buren fick en hel del göra, speciellt under den andra halvleken när Falu BS höjde sig rejält.

Efter matchen erkände han:

– Falun var mycket bättre. Det är inget snack. De är längre fram än vad vi är. Det gäller nu att vi tar oss i kapp, säger Svensson.

Läs mer: "Ljusdalshalvens nya skadebesked"

Ljusdal tog ändå ledningen i den 20:e minuten. Rasmus Kettunnen revs ner under ett anfallsförsök med utvisning som följd. På det efterföljande frislaget hittade Daniel Skarps fram till Emil Melin som drog till strax utanför straffområdet.

Kvitteringen lät inte vänta på sig.

Det var Anton Dahlberg som fick träff på en av många BS-hörnor under matchen.

Falu BS blev också bara bättre och bättre ju längre matchen led.

Michael Pettersson satte dit tvåan direkt efter paus. David Forsell var flera gånger framme och oroade framför Jonas Svensson. Och det var också han som spelade fram Mikael Jernberg till matchens sista mål.

– Vi gjorde ingen speciellt bra match. Vi fick inte till någon riktig fart eller hotade något de gånger vi kom i anfall. Falun ställdes aldrig på några riktiga prov, säger Jonas Svensson.

Den 7 november startar allsvenskan. Ljusdal möter Helenelund hemma och Falu BS börjar mot Katrineholm borta.

Läs mer: Så var matchen Ljusdal–Falun minut för minut

Mer läsning