Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feber stoppade Prytz senast – nu hoppas han på publikdrag mot Sirius: "Ovärderligt"

/

Resan till Kalix blev inte riktigt vad Niklas Prytz hade väntat sig. Efter en febrig natt fick Bollnäsmålvakten följa den regniga matchen genom ett fönster i omklädningsrummet.
På fredag väntar Sirius hemma på ett förhoppningsvis regnfritt Sävstaås.
– Vi hoppas på ett riktigt drag på Åsen, säger Niklas Prytz.

Annons

Medan lagkamraterna kämpade på i regnet mot Kalix i tisdags fick hängig Niklas Prytz sitta i omklädningsrummet och titta på matchen genom ett fönster.

– Jag kände mig pigg när vi tränade på måndagen, men fick feber under natten och kände mig inte riktigt pigg på tisdagen heller. Vi hade bara två målvakter med oss upp, så jag var tvungen att byta om, säger en hes Prytz, som hoppas vara redo för spel mot Sirius:

Läs mer: Prytz självkritisk trots stormatchen

– Jag märker i dag (läs: torsdag) när vi tränar, men som jag känner nu ska det inte vara några problem.

Målvaktskollegan i Bollnäs Patrik Aihonen gjorde ett bra jobb mot Kalix och släppte bara två bollar förbi sig. Efter sex omgångar står det 3–3 i spelade matcher och 9–9 i insläppta mål mellan Prytz och Aihonen. Två mycket jämna målvakter som delar på uppdraget, då ingen av dem är uttalad förste målvakt.

– Jag och Patrik är ganska nära varandra, med lite olika speltyper som Jocke matchar efter ibland. Vi får kämpa på samma villkor, båda är införstådda med att det är tajt. Det gäller att spela bra när man får chansen, säger Prytz.

Se också: Höjdpunkter Kalix–Bollnäs

I Kalix var det endast 243 personer som letat sig till IP. Bandymatch på Sävstaås en fredagskväll brukar betyda mycket folk på läktaren och härlig stämning, något Niklas Prytz hoppas gäller på fredag också.

– Vi hoppas på ett bra drag. Vi kommer ge 110 procent, det går inte att slappna av mot något lag i årets serie. Så vi hoppas på mycket folk, då är det ovärderligt att spela på Åsen en fredag.

Läs också: Tippar SM–guldet till Bollnäs: "Vi har otroligt hög kapacitet"

Läs också: "Hellmyrs om rekordsnabba målet: "Helt sjukt"

Mer läsning