Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem poäng av Wikblad – Edsbyn juniormästare på Tele 2 Arena: "Helt otroligt vilken lycka"

/

I juniorelitserien fick Edsbyn stryk av Vetlanda två gånger om.
Till semifinal gick hälsingelaget med minsta möjliga marginal.
Men i finalen på Tele 2 Arena visades kollektiv styrka upp.
– Kanske en av de bättre matcherna vi har gjort som lag, säger guldtränaren Peter "Pinch" Törnberg efter 5–2-segern.

Annons

Oscar Wikblad är den största stjärnan i Edsbyns P20-lag – vilket om inte annat statistiken från elitserien visar. Där har han stått för 17 poäng den här säsongen.

I P20-finalen på Tele 2 Arena, inför knappt 1 000 åskådare, behövde han inte ens två minuter på sig att näta. Wikblad a vslutade kliniskt på liberon Nicklas Ögrens passning.

Vetlanda kvitterade på ett frislag som Lukas Tidetorp-Fransson sköt – men Edsbyn gick ändå till paus i ledning efter att Joel Wilhelmsson nätat på pass från Oscar Wikblad.

Kort innan match kom beskedet att Vetlanda fick spela utan sin stora anfallsstjärna Filip Bringe, som drabbats av feber. Lagets andra stora stjärna Martin Landström tvingades ofta hämta boll djupt ner på egen planhalva.

– De har Landström som är vass, men honom lyckas vi hålla i schack, säger Edsbyns tränare Peter "Pinch" Törnberg.

Just Landström kvitterade ändå för Vetlanda i början på den andra halvleken med ett vasst distansskott. Men sedan visade Oscar Wikblad ren klass när han gjorde både 3–2 och 4–2 för Edsbyn.

– Förutom friläget då, annars satt dom i dag, säger Oscar Wikblad, och syftar på sin enda miss i matchen när han lurades av Vetlandas storspelande målvakt Philip Zander.

Vetlanda, som vann P20-finalen förra året, orkade inte svara och när Edward Sigfridsson satte 5–2 med tio minuter kvar att spela var saken klar – Edsbyns IF svenska P20-mästare. Passningen till målet stod Oscar Wikblad för, hans femte poäng i matchen.

– Vi var klappkassa på Friends för några år sedan, så att äntligen få vinna känns helt otroligt. Vilken lycka, det känns helt fantastisk, säger Oscar Wikblad, som har varit med och förlorat en P18-final.

Peter Törnberg, mycket stolt guldtränare säger så här samtidigt som hans grabbar hämtar medaljerna:

– Spelet och passningarna hade kanske kunnat se snyggare ut, men som lag är vi magiskt bra i dag. Det var viktigt att vi trodde på det, tidigare har vi inte riktigt trott på att kunna slå dom, säger han.

Mer läsning