Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya ansikten på ispremiären

/

Brobergs ispremiär är avklarad.
Mycket är sig likt sedan förra säsongen – men det fanns också några nya ansikten på plats.
– Det var både roligt och jobbigt, säger Filip Skoglund, nyförvärvet från Ljusdal.

Annons

Många av elitserielagen gör säsongens första träningspass på is just den här veckan. Under tisdagskvällen var det Brobergs tur och några få nyfikna åskådare fanns på plats i ishallen på Hällåsen i Söderhamn. Främst för att se nya tränaren Fredrik Rexin samt nyförvärven Filip Skoglund och Fritiof Hagberg i aktion för första gången.

– Det var både roligt och jobbigt. Det spelar ingen roll hur mycket man tränar före, det känns likadant varje år, säger Skoglund.

Två spelare i truppen fanns inte med på isen. Stefan Larsson rehabtränar fortfarande efter en knäoperation och det tredje nyförvärvet Eetu Peuhkuri ansluter till Söderhamn först på lördag.

Broberg genomförde en så kallad ”komma-i-gång-träning” som helt och hållet innehöll tvåmålsspel under det en timme långa passet.

För Filip Skoglund, som lämnade Ljusdal efter tre säsonger, var det också en efterlängtad premiär med sin nya klubb.

– Jag flyttade till Söderhamn för två veckor sedan och har tränat mycket själv. Men det har funkat bra. Jag har börjat springa igen. Det är skönt att jobba mycket med foten för att stärka upp den, säger han.

Han har länge dragits med en krånglande fot och gjorde också en operation under hösten förra året. Men nu vågar Härnösandssonen tro på en skadefri säsong.

– Det har varit lite jobbigt Men i dag kändes det bra. Det känns som den kommer att hålla. Jag har byggt upp styrka och gjort saker som jag inte kunnat på flera år.

Vad är dina första intryck av Broberg?

– Ett superbra gäng. Det är väldigt lättsamt i omklädningsrummet och jag har fått mycket hjälp.

Vad tror du om den kommande säsongen?

– Det är förstås lite tidigt att säga. Jag hoppas såklart att det går bra och att vi lyckas göra en bättre säsong än den senaste. Det är en förhoppning att hela tiden bli bättre. Absolut, det ska vi satsa på, säger Filip Skoglund.

Brobergs tränarteam är spikat

Mer läsning