Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet om kaoset runt Kalix–Broberg: "Kommer en release så fort vi har allt på plats"

Svenska bandyförbundet bekräftar att Kalix–Broberg måste spelas under onsdagen.
Beslut om var matchen ska spelas väntas komma inom någon timme.
– Vi hade en förhoppning om att det skulle vara klart klockan elva, säger förbundets tävlingsansvarige Micael Eriksson.

Annons

Kalix–Broberg flyttas på grund av kylan som fått nytt grepp om Norrbotten. Enligt väderrapporter väntas temperaturen sjunka ner mot 27 minusgrader på onsdagen. Köldgränsen för spel i svensk bandy är –22.

De inblandade klubbarna och Svenska bandyförbundet jobbar just nu för fullt för att besluta om var Kalix–Broberg ska spelas i morgon.

– Det kommer att släppas en release så fort vi har allt på plats. Vi hade en förhoppning om att det skulle vara klart nu klockan elva eftersom det är en hel del logistik som ska lösas, säger Micael Eriksson.

Kalix tränare Mats Rönnkvist har reagerat starkt på förbundets krav att flytta matchen till annan ort. Men enligt Micael Eriksson har Kalix redan använt reservdatumet som fanns till hemmamatchen mot Vänersborg – som flyttats från 13 januari till 10 februari, det vill säga efter VM.

LÄS ÄVEN: Broberg: "Vi gör bara vad vi blir tillsagda"

– När Kalix flyttade sin match mot Vänersborg till ett reservdatum hade vi den 10 februari kvar. Då tydliggjorde vi för Kalix att om det blir problem i den här matchen (Kalix–Broberg) fick klubben vara beredd på att matchen skulle spelas på annan ort, säger Micael Eriksson.

Vad säger du om Mats Rönnkvists fräna kritik?

– Han får gärna räkna dagar han med och se vad vi har kvar att spela på. Vi går in i ett VM-uppehåll nu snart där det ska släppas spelare. Det finns både finska och svenska landslagsspelare i de här lagen, säger Micael Eriksson.

– Reservdagarna fanns från början i vår säsongsplan, men har använts av Kalix. Det är där det är olyckligt. Vi måste bli bättre på att inte använda de dagarna, fortsätter han.

Micael Eriksson säger också att Svenska bandyförbundet föreslog att Kalix–Vänersborg skulle ha spelats i söndags, men att klubbarna tackade nej till det. I ett sådant scenario hade 10 februari fortfarande funnits kvar som reservdatum.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning