Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet slopar bronsmatchen

/
  • Hammarby vann årets bronsmatch med 6–5 mot Villa Lidköping.

Svenska bandyförbundet gör om finalupplägget.
Nästa säsong spelar damerna och herrarna på samma dag.
Dessutom slopas den ifrågasatta bronsmatchen.
– Utfallet var inte tillfredsställande, säger generalsekreteraren Marcus Norman.

Annons

I höstas presenterades nyheten att en bronsmatch skulle arrangeras i samband med årets final på Tele2 Arena i Stockholm. Initiativet togs emot med en del positiva röster, men generellt var kritiken hård.

Nu får motståndarna "rätt". Redan efter en säsong går herrarnas bronsmatch i graven. Det meddelade Svenska bandyförbundet på torsdagen. I ett pressutskick säger generalsekreteraren Marcus Norman att idén kom från föreningen Svensk Elitbandy och att båda parter trodde mycket på den.

– Men den var tyvärr inte förankrad ute bland spelare och ledare, vilket gjorde att det fanns en opinion mot matchen, säger han.

Bronsmatchen, som Hammarby vann med 6–5 mot Villa Lidköping, blev inte heller den kommersiella framgång som Svenska bandyförbundet och föreningen Svensk Elitbandy hade hoppats på – även om 5 128 åskådare var hela bandysäsongens näst bästa publiksiffra.

– Det var ett bra försök, men utfallet var inte tillfredsställande. Därför tar vi bort den matchen ur programmet, säger Marcus Norman.

I pressutskicket meddelade Svenska bandyförbundet också att dam- och herrfinalen kommer att spelas på samma dag nästa säsong – till skillnad från i våras då damernas finalmatch spelades kvällen innan herrarnas final.

– Efter dialog med representanter för dambandysverige tror vi på att samla de två största finalerna på samma dag och göra det till en riktig bandyfest, säger Marcus Norman.

SM-finalerna spelas lördagen den 19 mars. Juniorfinalen, som spelas dagen innan, kommer även nästa säsong att avgöras på Tele2 Arena.

Mer läsning