Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förkrossande 15-5 när SAIK tog emot Hammarby: "Inte dra för stora växlar av det här"

Det var en riktigt skön kväll för ett lag den här onsdagen och en mardrömskväll för det andra som redan i första halvlek såg ut att bara vilja bort från Göransson Arena.
– Det var en väldigt stabil insats från vår sida men vi har tränat på fullstor is i fem veckor och Hammarby tränar fortfarande i rink, säger SAIK:s tränare Magnus Brodén.

Annons

Det var egentligen aldrig något snack om saken den här kvällen.

SAIK tog kommandot från start och Hammarby hade inget att svara emot med.

– Det var en nyttig match för oss på det sätt att vi måste dra lärdom, har man inte fokus utan begår för många individuella misstag har man ingen chans mot ett så bra lag som SAIK. säger Hammarbys tränare Misja Pasjkin.

Vad är det som gör att det blir så många mål bakåt?

– Det går fort om man inte har kontroll på egna passningar. Det är bjudningar som inte får gå till. Det är alldeles för mycket felpass som gör att det blir så stora siffror idag.

På frågan om Hammarby kunde ta med sig något positivt fanns det efter en lång betänkestid inget svar från Pasjkin.

15 mål på alla möjliga olika sätt förutom straff för SAIK – och flera av dem var riktigt snygga.

Det fanns desto fler från Brodén.

– Vi var stabila från början till slut förutom sista kvarten i första halvlek då det blev lite för mycket bara ta bollen och köra mot mål. Vi var kompakta i defensiven som vi pratat om och vi hade bra spel i anfallet och det var starkt att fortsätta i andra trots en stor ledning, säger han.

Första målet kom i den åttonde minuten genom Erik Pettersson som fick en fin passning i djupet och enkelt kunde dra förbi Hammarbys Patrik Hedberg i mål och lägga in bollen.

Och efter det kan man väl säga att målen inte slutade komma förrän matchen var slut.

En tung kväll blev det för Hammarby som bara får deppa ihop och komma igen.

SAIK var väldigt starka i försvaret då man samspelt pressade högre och högre upp för varje passning Hammarby slog. Och de passningar Hammarby slog var inte bra. För långt fram, bakom, otajmat och ibland utan att personen man slog den till ens trodde att han skulle få bollen.

Man kom helt enkelt aldrig igång, medan SAIK var igång från minut ett.

– Vi gör många saker mycket bättre idag än i första matchen mot Bollnäs. Sedan finns det alltid detaljer att slipa på men det vore konstigt om det inte fanns det såhär tidigt på säsongen. Det var skönt att få lite utdelning men man behöver inte dra för stora växlar av det här, säger SAIK:s Christoffer Edlund.

De gånger Hammarby försökte något var SAIK på direkt och gav ingen tid.

Det var ett stabilt och tryggt SAIK mot ett Hammarby som helt enkelt inte är i närheten av där man behöver vara när serien drar igång.

– Man vinner inte bandymatcher på individuella misstag, sammanfattar Pasjkin.

SAIK–Hammarby 15–5 (7–2)

Mål, SAIK: Christoffer Edlund 3, Daniel Mossberg 3, Erik Pettersson 3, Rasmus Linder 2, Rasmus Kettunen, Ted Haraldsson, Linus Forslund och Joakim Bergman.

Hammarby: Rolf Larsson 2, David Pizzoni Elfving 2 och Jesper Johnsson.

Publik: 456

Mer läsning