Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust igen, men ett steg i rätt riktning: "Vi krigade på hela vägen"

Sju raka förluster talar sitt tydliga språk.
Men Gripen tar ändå steg i rätt riktning.
– Fortsätter vi spela så här så kommer poängen till slut, säger Henrik Korén efter 23 mot Broberg/Söderhamn.

Annons

Med 44 insläppta mål på sex matcher – varav tio mot Västerås i senaste omgången – var det förståeligt att Gripen prioriterade defensiven framför offensiven i mötet med Broberg.

I första halvlek hade bortalaget svårt att skapa något av värde.

– Självklart har vi pratat om att vi måste tajta till bakåt. Det är svårt att vinna matcher när man släpper nio, tio mål, säger Henrik Korén som visade vägen för Gripen i början av den andra akten, när han vandrade rakt igenom Brobergförsvaret och satte 1–0 intill en grundlurad Henrik Rehnvall.

– De hade en eller två spelare utvisade i det läget, jag tryckte på och det bara öppnade upp sig så jag gick hela vägen, konstaterar Korén.

LÄS MER: Tröttkört Broberg fick sista ordet mot jumbon

Ledningen höll sig dock bara i tio minuter, och kort senare var även underläget ett faktum.

– Vid första målet var vi lite passiva på (Adam) Wijk, som fick sikta in sig. Där tappade vi markeringen. Men hörnmålet var svårt att försvara sig emot, säger Korén och syftar på varianten där Martin Söderberg var sist på bollen.

Trots att Vadim Arkhipkin sedan ökade på till 3-1 för Broberg upplever dock inte Gripenmittfältaren att hemmalaget hängde med huvudet.

– Nej, idag kändes det inte så, inte så mycket som vi kanske har gjort i en del andra matcher. Vi krigade på hela vägen.

Det gav ett reduceringsmål, genom Olle Sundin, men inte mer än så. Därför står Gripen alltjämt utan poäng efter sju omgångar.

– Det var en jämn match som stod och vägde på slutet, men de fick in ett hörnmål och det fick inte vi. Sånt är viktigt i såna här matcher. Där har det inte riktigt klickat än för oss, säger Henrik Korén.

Hur jobbigt känns det att stå med sju raka förluster?

– Vi har varit beredda på att det kommer bli tufft och försöker titta så mycket som möjligt på prestationen, även om det är tungt en sån här dag när jag tycker att vi är värda en eller två poäng. Men fortsätter vi spela så här så kommer poängen till slut, det är jag säker på.

LÄS MER: Tabellen elitserien

Mer läsning