Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Formstarka Bollnäs fortsätter vinna

/

Tre mål på drygt tio minuter räckte för att säkra segern.
Bollnäs är nu uppe i sex raka matcher utan förlust.
– Två poäng var viktigast i dag, säger Samuli Helavuori som bjöd på matchens delikatess.

Annons

Bollnäs gjorde ett matchavgörande ryck i mitten av den första halvleken med tre mål inom loppet av tolv minuter. Och det var också under den perioden som Samuli Helavuori bjöd på ett solonummer – och 2–0-målet i den 34:e minuten.

– Det var Ville (Aaltonen) som jobbade hem bra och sedan fick jag bollen.

Ett par snabba dragningar på vänsterkanten och sedan tog sig Helavuori inåt i banan. Han visade också klass i avslutet i höjd med straffområdeslinjen.

– Jag fick till ett bra klackskott, säger han och skrattar,

LÄS MER: Snabbanalys: "Bollnäs tog kommandot redan första minuten"

Helavuori fortsätter visa fin form. Det var flera gånger som han kom runt på vänsterkanten och skapade farligheter framför Gripens mål. Ytterhalvan hade också bra hjälp av Daniel Berlin i den första halvleken och Per Hellmyrs efter paus.

– Det har känts bra tag i kroppen ett längre tag. Det beror också mycket på att vi har en stark defensiv som i sin tur ger mycket energi. Hela laget har också höjt sig och då är det roligt att spela, säger Helavuori.

Bollnäs tog i ungefär så mycket som det krävdes under 90 minuter. Det var inget glänsande spel som de drygt 1 300 i publiken på Sävstaås IP bjöds på. Men fullt tillräckligt för att vinna med 4–1 (3–0). De två sista målen kom på hörnor.

– Två poäng var viktigast i dag. Den andra halvleken kändes det som vi spelade av matchen. Det var inte det vanliga trycket framåt. Men ändå en viktig vinst för oss.

LÄS MER: Gripen blickar redan nu mot kval: "Man får vara realist"

Senast när det båda lagen möttes i Trollhättan slutade matchen 5–5. Nu gjorde Bollnäs klart redan från den allra första minuten att de inte tänkte släppa iväg några poäng frivilligt.

– Det var ingenting vi tänkte på. Då var vi inte riktigt vakna i början. Nu spelade vi tryggare och kom med bättre tryck och fart både defensivt och offensivt, säger Helavuori.

LÄS MER: Bollnästränaren inför mötet med tabelljumbon: "Vi behöver ha tålamod"

Segern betyder också att Bollnäs förlänger sin förlustfria svit.

På tisdag väntar derby mot Broberg på bortaplan i Söderhamn.

– Det ska bli roligt. Det blir en tuff match som det brukar vara mellan oss. Då kommer det att blir mer fart och smälla lite mer.

Tränaren Joakim Forslund säger:

– Det var en svår match att få upp energin. Men två poäng och sen fick vi spela med några killar som tidigare inte fått så mycket istid. Och det är värt mycket.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning