Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag skickas vidare till fullmäktige

/

Under kommunstyrelsens sammanträde i Söderhamn på torsdagen vann frågan om bandyhall en delseger. KS säger ja till att göra en projektering för att se hur mycket en enklare hall skulle kosta att bygga.

Annons

I beslutet kallas hallen för ett väderskydd, vilket i praktiken innebär att man vill undersöka en enklare och mindre kostsam lösning för en bandyhall.

– Det är en enkel form av hall så att man klarar av att spela oavsett väder, säger Sven-Erik Lindestam (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget till beslut som kommunstyrelsen nu skickar vidare till fullmäktige består av tre olika alternativ: att säga nej till ett väderskydd, att säga ja och ge kultur- och samhällservicenämnden och kommunstyrelsen uppdraget att genomföra en projektering eller att bygga väderskyddet tillsammans med Hällåsen Arena AB.

– Nu har vi landat i det här och vi vill se om det gör att göra det hyggligt bra kostnadsmässigt, säger Sven-Erik Lindestam.

Oppositionsrådet Magnus Svensson (C), är nöjd med kommunstyrelsens beslut – trots att man nu väljer att kalla det för väderskydd och inte bandyhall.

– Jag kommer att kalla det för en bandyhall, det är mer en lek med ord. Men det avdramatiserar det hela, säger han.

Senast frågan om att bygga en bandyhall var uppe i kommunstyrelsen var Magnus Svensson ensam om att säga ja. Under torsdagens sammanträde sa alla ledamöter ja till förslaget om projektering, förutom Moderaterna som avstod från att delta.

– Det känns som en seger att fler känner att det här är viktigt, säger Magnus Svensson.

Kostnaden för projekteringen beräknas till 100 000 kronor. Vad kostnaden för att bygga ett väderskydd landar på går inte att säga innan projekteringen är genomförd och om den ska genomföras är i sin tur upp till kommunfulläktige att avgöra.

– Man kanske kan komma ner i kostnad. Det viktigaste är att skapa bra förutsättningar för Broberg, säger Magnus Svensson.

Mer läsning