Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslund klar för två nya år i SAIK

/

Rasmus Forslund är klar för en fortsättning i SAIK.
Den 24-årige försvararen är muntligen överens om ett tvåårskontrakt.
Samtidigt nämns Brobergs Svenne Olsson som det hetaste namnet att komplettera Anders Jakobsson i tränarstaben.

Annons

Rasmus Forslund är en av få spelare som saknar kontrakt inför kommande säsong, men för hans del har det inte varit någon turbulent tid efter SM-finalen.

– Nej, vi började prata redan i februari och har varit överens ända sen dess. Jag har inte haft någon annan tanke än att fortsätta i SAIK, jag trivs så bra i föreningen. Så vi vet var vi har varandra.

Har du fått frågan från andra klubbar?

– Nä, och jag har inte velat gå nån annanstans heller.

Övriga spelare i årets trupp utan kontrakt är Daniel Bäck, Mikael Nilsson och Olle Berglund. SAIK:s sportansvarige Thomas Larsson ska träffa Bäck under veckan, men med Nilsson är läget mer osäkert.

Han kom tillbaka från sin svåra skada under säsongen, men spelade bara sparsamt under slutspelet.

– Vi vill se att han är fullt frisk först. Han ska på en magnetröntgen om nån vecka och så får vi ta det därifrån sen, säger Larsson.

– Olle har varit väldigt nyttig för oss under två års tid redan, men han har inte fått så mycket speltid och det behöver han för att fortsätta utvecklas. Han måste få spela seniorbandy.

Det kan alltså bli aktuellt med någon form av utlåning. SAIK har haft samarbetsavtal med Borlänge och Falun, där Victor Janérs spelade under säsongen.

Brobergstränaren Svenne Olsson nämns som den hetaste kandidaten att komplettera Anders Jakobsson i tränarstaben. Thomas Larsson vill inte kommentera huruvida han är aktuell för jobbet eller inte, men säger så här om Olsson:

– Det är en jätteduktig tränare, som gjort det väldigt bra i Broberg. Han är kunnig, engagerad och vad det verkar väldigt omtyckt i spelarledet.

SAIK som klubb har inte tagit för vana att plocka tränare utan förflutet i klubben, senast det hände var med Sören Persson på 90-talet.

– Skulle det bli så skulle det vara spännande. Kontinuiteten har vi med "Jacke", och sen får vi inte glömma bort Henrik Hagberg, det är en kille som inte bara är materialförvaltare, säger Larsson.

Svenne Olsson är assisterande förbundskapten och just nu på plats i Chabarovsk för bandy-VM.

Efter VM klarnar även läget gällande vem eller vilka SAIK-spelare som kan vara aktuella för ryska klubbar. Finns det intresse redan nu?

– Det finns det möjligen, svarar Thomas Larsson kryptiskt.

Mer läsning