Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslund om Nilssons skada: "Det såg inte bra ut – det var tomt i fingret"

Anfallsstjärnan Patrik Nilsson skadad. Men Jocke Forslund är lugn.
– Ska han bli skadad så är det en bra period att bli det nu, säger Bollnästränaren.

Annons

Jocke Forslund.

Patrik Nilsson bröt fingret mot Broberg på torsdagen. Prognosen säger att Bollnäs anfallsstjärna blir borta i fyra till sex veckor. Men Jocke Forslund ser inga skäl till panik.

– Han är ju ny, så man vill att han ska få möjlighet att spela in sig. Nu blir det lite kortare sådär, men livet går ut på att anpassa sig efter många situationer och klara av det, säger han.

– Jag är inte ett dugg orolig. Patrik är superprofessionell, har varit skadad till och från och är duktig på rehabilitering. Ska han bli skadad så är det en bra period att bli det nu när vi precis har börjat. Men jag förstår att det är frustrerande för honom.

Hur upplevde du situationen?

– Jag trodde att han skulle göra mål, sedan vet jag inte om det blev hörna eller om bollen gick död. Jag såg bara att han kom vid sargen med handsken av och då förstod jag att det var något, det såg inte bra ut. Det var tomt i fingret, leden hade väl gått upp på nåt sätt.

LÄS ÄVEN: En sekund kvar av förlängningen – då avgjorde Mickelsson mot Broberg

Jocke Forslund är annars tillfreds med Patrik Nilssons start i Bollnäs, både i det defensiva och offensiva arbetet.

– Han har smält in bra i kollektivet och har sina spetsegenskaper. Mot VSK gjorde han några lätta mål som vi inte gör annars, han kommer lätt till avslut och är svårstoppad när han kommer rättvänd. Det kommer bli jättebra på sikt om han får vara skadefri och förbereda sig, säger han.

LÄS ÄVEN: Champions cup: Hammarström femmålsskytt mot LBK

Bollnästränaren tonar dock ner förväntningarna på att Patrik Nilsson ska ösa in mål i vinter.

– Man kanske haussar upp att han ska göra si och så många mål, men det handlar inte så mycket om det. Vi får ofta möta lag som står lågt. I går mötte vi ett lag som försvarade sig jättebra och då blir det en tight match, säger Jocke Forslund.

Anfallaren Tobias Björklund har inför den här säsongen använts som mittfältsavbytare, men med Patrik Nilsson på skadelistan återgår han nu till sin forwardsroll. Nyförvärvet Pär Törnberg, som inte var med i torsdagens trupp, kliver in som mittfältsavbytare i lördagens Champions cup-final mot Edsbyn. Matchen börjar klockan 15.

Mer läsning