Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslund trotsade huvudvärken – då fick finalsviten sitt slut: "Vi har inte det där lilla extra"

/
  • Linus Forslund, till höger i bild, trotsade huvudvärken och kom till spel i den femte och direkt avgörande semifinalen. Då fick hans långa finalsvit sitt slut.

Han tacklades mot huvudet och missade två semifinalmatcher.
I den femte och avgörande mot VSK var Linus Forslund tillbaka – då fick hans långa finalsvit sitt definitiva slut.
– Det är inget fel på trycket i benen, men jag har jobbigt med synen, säger den 27-årige mittfältaren efter 4–8-förlusten.

Annons

Det var i den andra semifinalmatchen mot VSK som Sandvikens Linus Forslund tacklades av Jonas Nilsson, och fick utgå med en hjärnskakning.

Från sidan fick han, så gott han kunde, se sitt lag vinna i ABB Arena men förlora hemma i Göransson – vilket gav 2–2 i matcher och en femte och direkt avgörande.

Linus Forslund testades på uppvärmningen och kom till spel i söndagens match.

– Det var inte optimalt, riktigt tufft var det. Jag har gjort en träning när jag provade i torsdags, säger Linus Forslund, som ändå var en av de piggare Sandvikenspelarna i matchen.

– Det är inget fel på trycket i benen, men jag har jobbigt med synen. Det går mycket fortare än vad det ska göra, så jag var seg så. Jag hade aldrig spelat om det inte hade varit en sådan här match, säger han.

Inför rekordpubliken 6 547 i ABB Arena gav Patrik Sjöström hemmalaget ledningen med 2–0, först på hörna och sen på straff, innan Erik Pettersson kunde svara med ett straffmål strax innan paus.

– Vi blir jagandes hela matchen, det är inte så vi vill spela. Vi vill föra spelet, men det blir lite fram och tillbaka och vi blir trötta. Det blev fem matcher mot Hammarby och fem här, och vi har haft skador genom hela slutspelet, säger Linus Forslund.

Västerås gick fram till 5–2 innan Sandviken kunde maximera ett sista energiuttag. Erik Pettersson reducerade på straff igen och Ted Haraldsson sköt 4–5-reduceringen med ett distansskott.

– Det kanske tar ut sin rätt här i dag, vi har inte det där lilla extra, även om vi bara är ett mål ifrån där ett tag, säger Linus Forslund.

En avgörande aspekt kan vara att Sandviken inte gjorde något spelmål i den fjärde semifinalen och bara två i den här matchen. Avstängde Daniel Mossberg saknades i spelet...

– Självklart gör han det, han är en landslagsspelare. Men framför allt att vi inte har fullt lag och kan snurra som vi har gjort tidigare under säsongen. Folk går lite för hårt, och vi orkar inte hålla det tryck och den kvalitet vi vill ha, säger Linus Forslund.

VSK vann med 8–4 och får möta Villa Lidköping i finalen på lördag på Tele 2 Arena.

Linus Forslunds svit på sex raka SM-finaler, två med Bollnäs och fyra med Sandviken, får därmed sitt definitiva slut.

– Spelar man i SAIK så är man aldrig nöjd med att åka ur i semi, oavsett omständigheterna, säger han.

Det blir en speciell lördag för dig, va?

– En annan lördag i alla fall. Det är jävligt tungt, det är ju finalen man strävar efter, det finns inget annat, säger Linus Forslund.

Mer läsning