Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forslunds hyllning till Bollnäs doldis: "Defensivt är han underbar"

/

Bollnäsforwarden Oskar Olsson gjorde sitt första mål för säsongen.
Och efter den säkra segern hemma mot Kungälv hyllas han stort av Joakim Forslund.
– Jag förstod att den här matchen skulle passa honom, defensivt är han underbar, säger Bollnästränaren.

Annons

Oskar Olsson gjorde sig ett namn i kvartsfinalen förra säsongen då han som rollspelare fick uppgiften att störa dåvarande VSK-stjärnan Johan Esplund.

Nu är Bollnäsanfallaren förstaårssenior och byter med Tobias Björklund och Christian Mickelsson i anfallet. Oskar Olsson har sin främsta förtjänst som bandyspelare i sitt hårda jobb.

– Jag ska göra mål och slita där framme, säger han.

LÄS MER: Spinnars tror på islossning

I svår dimma på Sävstaås fick Bollnäs en drömstart hemma mot Kungälv. Daniel Berlin utnyttjade ett försvarsmisstag av Kungälv och visade vägen med ett 1–0-mål i den sjätte spelminuten. Sedan satte Oskar Olsson sitt första mål för säsongen, i minut 10.

– "Myran" (Per Hellmyrs) kommer i mitten och jag går ut på kanten. Andraforwarden skär in, och han går runt och lägger ut till mig, sedan sätter jag den i taket. Det känns jävligt skönt och vinna matchen känns ännu bättre, säger Oskar Olsson.

Bara en minut efter Olssons 2–0 satte Tobias Björklund 3–0 – något som tvingade Kungälv att ta en tidig timeout.

– Vi är där direkt, är sugna och visar vart skåpet ska stå, säger Oskar Olsson, som visserligen inte gjorde några fler poäng i matchen, men slet i hemjobbet.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Kungälv skapade lite spänning genom att göra två snabba till 3–2, men sedan gick Bollnäs anfört av Daniel Berlins krafter ifrån igen.

Bollnästränaren Joakim Forslund visste vem han skulle hylla efter 6–3-segern – Oskar Olsson.

– Jag sa faktiskt i paus att om någon funderar på hur man jobbar på en bandyplan så ska man titta på Oskar Olsson. Jag förstod att den här matchen skulle passa honom bra, för Kungälv är ett åkande lag och han jobbar väldigt hårt. Defensivt är han underbar och ger energi till laget. Roligt att han får göra mål också, säger Joakim Forslund.

I och med Bollnäs tidiga ledning kunde laget släppa lite mer på tyglarna inför hemmapubliken på Sävstaås.

– Det handlar mycket om det mentala. Vi har ofta spelövertaget, men får man inga mål medan motståndarna gör mål så blir det lite jobbigt. Nu får vi några mål direkt, och kan rulla på och släppa loss, säger Joakim Forslund.

Vad säger du, Oskar Olsson, om "tråkiga Bollnäs" i dag?

– Jag vet inte... Nej men i dag blir det ju många mål, det är väl roligt att titta på.

SE ÄVEN: Christoffer Millons snabbanalys

Mer läsning