Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvarsspelaren stannar i Vänersborg: "Bedömt det som viktigt att han spelare vidare"

Kaptenen och liberon har meddelat sitt definitiva avslut.
Men nu förlänger IFK Vänersborg med en annan viktig försvarskugge.
– Vi har bedömt det som mycket viktigt att Richard spelar vidare nu när Röing lämnar, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg om Richard Kamperin Wallins nya tvåårsavtal med klubben.

Annons

Vänersborgs lagkapten och libero Martin Röing har meddelat sitt avsked – han slutar spela bandy. Detta blev definitivt när Vänersborg förlorade den tredje raka kvartsfinalen mot VSK förra söndagen.

Nu säkrar klubben upp med en annan viktig försvarskomponent. Richard Kamperin Wallin, 29 år, spelar i FIK Vänersborg även de kommande två säsongerna.

– Det känns förstås väldigt bra. Han har varit stabil den här säsongen och man vet vad man får. Det var angeläget att behålla honom, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg, till ttela.se.

Inför den här säsongen var Richard Kamperin Wallin dock tveksam till en fortsättning. Han var sist av alla spelare i truppen att skriva på då.

– Det blev en reaktion på allt som hände året innan, bandy kändes plötsligt inte så viktigt längre. Men suget kom tillbaka och den här säsongen blev bara roligare och roligare och avslutades ju med positiva vibbar, säger Richard Kamperin Wallin, som själv säger så här om det nya, och längre, avtalet:

– Jag vill vara med i den fortsätta satsningen med IFK. Det är en glädje varje gång man kommer till Arenan och jag har ju spelat bandy i föreningen sedan jag var fyra år, utom en säsong.

Mer läsning