Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frälste Hammarby på hörna i sista minuten mot VSK – talade sedan ut om tunga starten: "Kanske åkt på fyrtio procent"

93:e minuten. Då stänkte Hammarbys Robin Sundin dit 7–6 på hörna mot VSK. Och berättade sedan om lagets dåliga elitseriestart.
– Vi måste ha tålamod med det här laget, säger han.

Annons

Robin Sundin mot VSK.

För första gången i matchen tog VSK ledningen via Oscar Gröhns soloprestation i den 83:e minuten på Zinkensdamm på fredagskvällen, vilket innebar 6–5 till VSK.

Men den sanslöst svängiga matchen var inte slut där.

Bara två minuter senare kvitterade Joakim Johansson till 6–6 på frislag.

Och det absolut sista som hände i matchen var att Hammarby fick en hörna – som Robin Sundin tryckte upp i nättaket.

– Otroligt skönt att få smacka dit 7–6, för jag tycker att vi stundtals gjorde det jävligt bra och kanske till och med förtjänade att döda matchen tdigare. Det var snopet när VSK gjorde två mål inom loppet av en minut. Allting går väldigt fort. De tar ledningen. Vi kvitterar. Och sedan får vi den där hörnan... säger Robin Sundin.

2–2 i premiären mot bottentippade Sirius. Och 1–2-förlust i hemmapremiären senast mot Broberg/Söderhamn.

Men mot VSK var Hammarby ett helt annat lag.

– Vi gör en otroligt bra första halvlek. Framför allt de första 30 mintuerna (ledning 3–0). Vi sa att vi skulle kliva ut med hög intensitet i skridskoåkningen både offensivt defensivt. Till slut är det vår inledning som bygger upp allting och ger oss möjligheten vinna, säger Sundin.

Vad hände i era två första matcher – och vad var skillnaden nu?

– Vi åkte på 40 procent i de första två matcherna, medan vi i dag verkligen är på 100 procent. VSK har kunnat träna länge inomhus och vi vet att de är stora och tunga, men får vi fortsätta spela på så här som vi gjorde i dag kommer vi att vara med och orka trycka på mot de bättre lagen i slutändan.

Du sa att ni åkte på 40 procent två första matcherna. Varför?

– Det var kanske lite väl mycket funderande. Vi är i startskedet med laget och har många nya spelare. Vi måste ha tålamod tills vi vet exakt vad vi ska göra. Det här var ett bra steg. Det känns som att vi kanske har funderat lite mer bandy än vi har spelat bandy, och det fungerar aldrig.

Efter matchen intervjuades Robin Sundin i Hammarbytältet – och drog sedan i gång allsång med supportrarna.

– Det är alltid kul när vi kan glädja Bajenfansen. Det är en unik stämning på den här arenan. Det finns inte mycket som är bättre än sådana här kvällar. Framför allt när vi kan ge supportrarna en så underhållande match.

Hur ser du på fortsättningen med den här sköna känslan i ryggen?

– Nu ska vi bara bygga vidare på den här känslan. Fortsätta tro på det här och fortsätta spela så här. Vi visar att vi är riktigt bra när vi håller hög intensitet i skridskoåkningen. Framför allt när vi bibehåller trycket på offensiv planhalva om utmanar motståndaren. Det gjorde vi inte i de två första matcherna.

Mer läsning